
Marius Oprescu atrage atenţia că oprirea investiţiilor afectează grav comunităţile locale din Olt, iar Consiliul Judeţean va continua să sprijine primăriile pentru finalizarea proiectelor şi gestionarea urgenţelor. Totodată, el s-a referit şi la reforma anunţată în administraţia locală, opinând că primarii din judeţ nu vor avea probleme deoarece nu au scheme de personal supraîncărcate.
PSD a reușit, prin presiune politică în coaliție, să salveze programul Anghel Saligny, permițând reluarea unor proiecte importante pentru Slatina, transmite formaţiunea printr-un comunicat de presă. Totodată, social-democraţii acuză actuala administrație, condusă de Mario De Mezzo, de ipocrizie și incompetență.
„Știți, e o vorbă pe care eu o spun de fiecare dată: Ianca, Topana și Făgețelu fac parte tot din România, tot din Uniunea Europeană și copiii și cetățenii de acolo merită să beneficieze de aceleași condiții pe care le au și la Oradea, și la București, și la Cluj.” Acesta este argumentul adus de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, pentru continuarea programului Anghel Saligny, avertizând că proiectele aflate deja în derulare nu trebuie stopate.
Primarul Slatinei Mario De Mezzo, printr-un Consiliu de Administrație incomplet, a numit ilegal conducerea Companiei de Apă Olt, care timp de aproape o lună a efectuat plăți din fonduri europene, provocând prejudicii și încălcând legea.
Asociația Comunelor din România, filiala Olt, solicită Guvernului să nu oprească finanțările prin Programul „Anghel Saligny”, avertizând că această decizie ar bloca proiecte esențiale pentru zeci de comunități rurale din județ și ar compromite dezvoltarea începută în ultimii ani.
Primarul din Piatra-Olt, Nicuşor Rada, atrage atenţia asupra efectului negativ pe care suspendarea Programului „Anghel Saligny” îl poate avea asupra comunităţilor din ţară.
Rominstec Construct SRL, firma patronată de un apropiat al directorului Dezvoltare Urbană Slatina, primește contracte pe bandă rulantă de la instituțiile din subordinea primăriei, dar și beneficii care ridică noi semne de întrebare. Pe lângă faptul că ar fi preluat muncitorii de la societatea publică Dezvoltare Urbană, firma folosește și utilajele acesteia în lucrările executate, relatează surse din interioru DUS. Nu este clar dacă pentru folosirea acestor echipamente se plătește ceva sau dacă există vreun acord oficial.
Societate vinde draglină excavator pe şenile DHM, dezmembrată, stare tehnică nefuncţională, incompletă - cu piese componente lipsă.
Informaţii şi detalii suplimentare la telefon: 0752.306.290.
Rezultatele iniţiale ale probei scrise din cadrul concursului naţional de Titularizare au fost publicate marţi. Notele pot fi consultate atât la sediile inspectoratelor şcolare, cât şi online, pe site-ul oficial al concursului, www.titularizare.edu.ro. Candidaţii care doresc să conteste notele pot depune solicitări până astăzi, la ora 21:00, sau miercuri, 23 iulie, până la ora 12:00.
România a obținut șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică 2025, desfășurată în perioada 10–20 iulie, la Sunshine Coast, Australia.
Vicepreședintele Consiliului Județean Olt a participat astăzi, la Slatina, la festivitatea de absolvire a promoției 2025 a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie din cadrul Universității POLITEHNICA București - Centrul Universitar Pitești.
Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele Evaluării Naţionale. Un absolvent de clasa a VIII-a de la „Radu Greceanu” a reuşit să obţină media maximă, 10.
Două licee din Slatina şi unul din Caracal au promovabilitate, după afişarea rezultatelor finale, de peste 90% la sesiunea din vară a Examenului de Bacalaureat. Astfel, la „Minulescu”, 95,36% dintre elevi au promovat, la „Mihai Viteazul” - 92,26%, iar la „Greceanu” - 91,98%.
Oltul rămâne fără medii de 10 la Examenul de Bacalaureat şi după rezolvarea contestaţiilor. Rata de promovabilitate, înainte de contestarea notelor de către elevii nemulţumiţi, era de 66,10%.