Sănătate

Foto Tot mai multe persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşe

Tot mai multe persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşe

Creşte numărul persoanelor din judeţul olt care se prezintă la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor DSP Olt, de la începutul anului, la SJU Slatina s-au prezentat 23 de persoane, iar la Spitalul Municipal Caracal patru persoane. Medicii recomandă evitarea zonelor cu iarbă.

Învăţământ

Foto Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian”, la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari

Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian”, la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari

Doi elevi de la Liceul Tehnologic „PS Aurelian” Slatina vor participa la selecţia pentru Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari. Timp de cinci zile, concurenţii vor fi suspuşi unor probe practice, iar cel mai bun se va califica la faza internațională a competiției care se va desfășura în septembrie, în Franța, la Lyon. Participarea celor doi în această competiţie se datorează implementării  proiectului Education for Sustainable Cooking.

 

Foto Etapa judeţeană a concursului „Ştiu şi aplic”, desfăşurată la Liceul „Alexe Marin” Slatina. Ei sunt elevii care vor reprezenta Oltul la faţa naţională (FOTO)

Etapa judeţeană a concursului „Ştiu şi aplic”, desfăşurată la Liceul „Alexe Marin” Slatina. Ei sunt elevii care vor reprezenta Oltul la faţa naţională (FOTO)

Etapa județeană a concursului național tehnic de securitate și sănătate în muncă „Ştiu şi aplic” s-a desfăşurat, sâmbătă, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina. În urma competiţiei, au fost desemnaţi elevii care vor reprezenta judeţul la faza naţională care se desfăşoară la Iaşi.