Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comentariul Gazetei » 11 decembrie 2016, ora: 15:00
facebook twitter Feed rss
 

Veteranii de război, umiliţi de Guvernul Cioloş

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Veteranii de război ar trebui să reprezinte pentru fiecare naţie simbolul curajului şi devotamentului şi de aceea ar trebui să fie mereu omagiaţi. Din păcate, politicienii de azi nu mai au niciun respect faţă de valorile poporului român fără de care noi poate nu am fi existat pe acest pământ. Ceea ce trăiesc veteranii de război în această perioadă este o adevărată umilinţă şi jignire, iar Guvernul Cioloş demonstrează încă o dată că pentru el primează interesul personal şi nu al acestui popor.

 

Deşi în ultimii zece ani veteranii de război au beneficiat de creşterea anuală a ajutorului de căldură pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, Guvernul a hotărât ca în 2016 să nu mai indexeze acest ajutor. Asta în condiţiile în care preţurile la produsele nealimentare şi servicii au crescut în acest an, iar Guvernul avea toate motivele să majoreze acest ajutor. Iar pentru a-i umili şi mai mult pe veteranii de război, Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens în care stipulează că ajutorul pentru 2016 va fi de 335 lei, adică fix cât a fost şi anul trecut. Ceea ce mă irită şi mai tare şi devine de neînţeles este de ce a mai fost nevoie ca Guvernul să adopte o hotărâre în acest sens, din moment ce cuantumul ajutorului a rămas acelaşi? Şi când îi aud pe preşedintele Iohannis şi subordonatul său Cioloş că luptă pentru bunăstarea românilor, mi se face greaţă.

 

Aceasta nu este singura umilinţă trăită de veteranii de război în acest an, după ce la data de 1 iunie aceştia au început să primească somaţii de la administraţiile fiscale prin care erau înştiinţaţi că trebuie să plătească impozit pentru casă, terenuri şi maşini. În timp ce personaje care au făcut figuraţie la Revoluţie beneficiază în continuare de multe facilităţi, veteranii de război care au luptat în Al Doilea Război Mondial şi în Teatrele de Operaţii sunt umiliţi în ultimul hal. Halal preşedinte şi premier şi halal ţară care nu ştie să-şi răsplătească veteranii pentru care interesul naţional a fost mai presus de propria lor viaţă şi care s-au jertfit pentru ca nouă să ne fie mai bine. Dar ce mai este normal într-o ţară în care nonvalorile sunt la putere? Este şi una din cauzele pentru care am ajuns în situaţia asta, ca naţie.

 

Poate fiecare dintre noi, cu siguranţă, a avut de-a face, la un moment dat, cu persoane aflate în funcţii de conducere şi care aveau, mai mult sau mai puţin, lacune profesionale şi am exclamat: Oare cum a ajuns acest om în această funcţie? Astfel de elemente nu au nicio jenă în a ocupa aceste funcţii, chiar dacă nu au pregătirea necesară, iar, din nefericire, aceste exemple se regăsesc în Guvernul de tehnocraţi condus de Cioloş.


 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API