Balş -8º C
Caracal -9º C
Corabia -10º C
Drăgăneşti-Olt -10º C
Piatra Olt -7º C
Potcoava -9º C
Scornicesti -10º C
Slatina -10º C
 
Miercuri, 25 ianuarie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 15 decembrie 2016, ora: 17:30
facebook twitter Feed rss
 

Valorile artistice şi culturale din Olt, omagiate în cadrul Galei Premiilor 2016

Valorile artistice şi culturale din Olt, omagiate în cadrul Galei Premiilor 2016

Consiliul Judeţean Olt şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural (CJCPCTC) Olt au organizat, joi, 15 decembrie 2016, „Gala Premiilor Anuale”, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei care promovează valorile tradiţionale şi cultura din judeţul Olt, în ţară şi peste hotare.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

A devenit deja tradiţie ca, la sfârşitul fiecărui an, Oltul să-şi premieze valorile culturale. La spectacolul găzduit de Centrul Cultural „Eugen Ionescu” au luat parte numeroase ansambluri folclorice, solişti vocali, trupe de teatru, dar şi artişti plastici, care promovează imaginea şi numele judeţului Olt prin arta lor, pe scurt personalităţi ale lumii culturale şi artistice. De la eveniment nu au lipsit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Virgil Delureanu, primari, personalităţi ale lumii culturale şi artistice şi, nu în ultimul rând, publicul spectator.

 

În deschiderea evenimentului, Florian Dumitrescu, directorul CJCPCTC Olt, a adresat un cuvânt de bun venit participanţilor şi totodată a mulţumit oficialităţilor judeţene fără de care organizarea acestui eveniment nu ar fi fost posibilă.

 

„În această zi premiem artiştii plastici, meşterii populari, interpreţii de muzică populară, vocali şi instrumentişti, ansamblurile folclorice, directori de cămine culturale, coregrafi şi primari merituoşi, care au făcut cinste judeţului Olt în concursurile la care au participat atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Premiile nu sunt mari, dar este o recompensă pe care o merită cu prisosinţă cei care duc mai departe tradiţiile şi obiceiurile frumoase ale judeţului Olt”, a spus Dumitrescu.


Prezent la Gala Premiilor 2016, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Virgil Delureanu, a adresat un mesaj de mulţumire tuturor primarilor care fac eforturi susţinute pentru a sprijini şi perpetua activităţile culturale.

 

„În primul rând vreau să mulţumesc pentru modul cum CJCPCTC organizează an de an această activitate şi, totodată, vreau să mulţumesc tuturor primarilor care de-a lungul timpului au promovat şi promovează tradiţia şi cultura în judeţul Olt. De asemenea, mulţumesc tuturor celor care sunt prezenţi aici şi vor obţine premiile pe care dânşii le merită cu prisosinţă. Le urez «La mulţi ani, multă sănătate şi fericire»”, a declarat Delureanu.


Printre edilii-şefi premiaţi se numără: primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Tiutiu, primarul comunei Giuvăreşti, Cătălin Imireanu, primarul comunei Şopârliţa, Cristinel Neagu, primarul comunei Cezieni, Dănuţ Guşatu, şi primarul comunei Sâmbureşti, Iulian Preda. În cadrul galei au fost acordate nu mai puţin de 59 de premii.

 

Pe lângă diplome de excelenţe, premianţii au fost recompensaţi şi cu sume de bani. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 11.800 lei. Este pentru al 13-lea an consecutiv când Consiliul Judeţean Olt şi CJCPCTC organizează acest eveniment.

 
Alte articole din Cultură:
693 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. ady  17 decembrie 2016, 07:05
Ofer un premiu celui ce va rezolva eliberarea trotuarului de masini,in zilele lucratoare, in zona BRD - N Titulescu !!!
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ilie Bîzoi

Unii au numit secolul 21, secolul vitezei pentru că toate lucrurile se petrec repede, tehnologia şi ştiinţa avansează în fiecare secundă. Eu l-aş numi altfel: secolul disperării, mai ales în perioada aceasta a sărbătorilor, când lumea parcă iese din globul de cristal, în care stă tot anul, şi se năpusteşte în magazine pentr ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
FOTO. Condiţii moderne pentru beneficiarii CIA Şopârliţa, cu investiţii de 2,3 milioane lei
Ordonanţa de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse, în dezbatere publică. Conţinutul documentului
Traseismul adjunctelor ISJ, acţiune în van. Arina Georgescu și Dalia Cârstea îşi vor pierde funcţiile, indiferent de adeziunea politică
Poliţiştii olteni, percheziţii în Dolj. Vizaţi, hoţi din locuinţe
Păunel: „Reprezentanţii supermarketurilor îşi doresc marfă de la noi, dar nu vor veni niciodată cu sacul cu bani şi cu maşina prin sat ca să adune marfa”
Caracalenii fac cursuri de calificare pentru a se angaja
Primăria Slatina va construi cele 48 de locuinţe pentru militari, lângă blocurile ANL de pe strada Orhideelor

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API