Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 15 decembrie 2016, ora: 17:30
facebook twitter Feed rss
 

Valorile artistice şi culturale din Olt, omagiate în cadrul Galei Premiilor 2016

Valorile artistice şi culturale din Olt, omagiate în cadrul Galei Premiilor 2016

Consiliul Judeţean Olt şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural (CJCPCTC) Olt au organizat, joi, 15 decembrie 2016, „Gala Premiilor Anuale”, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei care promovează valorile tradiţionale şi cultura din judeţul Olt, în ţară şi peste hotare.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

A devenit deja tradiţie ca, la sfârşitul fiecărui an, Oltul să-şi premieze valorile culturale. La spectacolul găzduit de Centrul Cultural „Eugen Ionescu” au luat parte numeroase ansambluri folclorice, solişti vocali, trupe de teatru, dar şi artişti plastici, care promovează imaginea şi numele judeţului Olt prin arta lor, pe scurt personalităţi ale lumii culturale şi artistice. De la eveniment nu au lipsit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Virgil Delureanu, primari, personalităţi ale lumii culturale şi artistice şi, nu în ultimul rând, publicul spectator.

 

În deschiderea evenimentului, Florian Dumitrescu, directorul CJCPCTC Olt, a adresat un cuvânt de bun venit participanţilor şi totodată a mulţumit oficialităţilor judeţene fără de care organizarea acestui eveniment nu ar fi fost posibilă.

 

„În această zi premiem artiştii plastici, meşterii populari, interpreţii de muzică populară, vocali şi instrumentişti, ansamblurile folclorice, directori de cămine culturale, coregrafi şi primari merituoşi, care au făcut cinste judeţului Olt în concursurile la care au participat atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Premiile nu sunt mari, dar este o recompensă pe care o merită cu prisosinţă cei care duc mai departe tradiţiile şi obiceiurile frumoase ale judeţului Olt”, a spus Dumitrescu.


Prezent la Gala Premiilor 2016, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Virgil Delureanu, a adresat un mesaj de mulţumire tuturor primarilor care fac eforturi susţinute pentru a sprijini şi perpetua activităţile culturale.

 

„În primul rând vreau să mulţumesc pentru modul cum CJCPCTC organizează an de an această activitate şi, totodată, vreau să mulţumesc tuturor primarilor care de-a lungul timpului au promovat şi promovează tradiţia şi cultura în judeţul Olt. De asemenea, mulţumesc tuturor celor care sunt prezenţi aici şi vor obţine premiile pe care dânşii le merită cu prisosinţă. Le urez «La mulţi ani, multă sănătate şi fericire»”, a declarat Delureanu.


Printre edilii-şefi premiaţi se numără: primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Tiutiu, primarul comunei Giuvăreşti, Cătălin Imireanu, primarul comunei Şopârliţa, Cristinel Neagu, primarul comunei Cezieni, Dănuţ Guşatu, şi primarul comunei Sâmbureşti, Iulian Preda. În cadrul galei au fost acordate nu mai puţin de 59 de premii.

 

Pe lângă diplome de excelenţe, premianţii au fost recompensaţi şi cu sume de bani. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 11.800 lei. Este pentru al 13-lea an consecutiv când Consiliul Judeţean Olt şi CJCPCTC organizează acest eveniment.

 
Alte articole din Cultură:
815 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. ady  17 decembrie 2016, 07:05
Ofer un premiu celui ce va rezolva eliberarea trotuarului de masini,in zilele lucratoare, in zona BRD - N Titulescu !!!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API