Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comentariul Gazetei » 18 decembrie 2016, ora: 17:14
facebook twitter Feed rss
 

Şmecheria nu ne fereşte de E-coli sau trichineloză!

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Ca ziarist trebuie să ai surse. Cu cât ai mai multe, cu atât realizezi materiale mai documentate sau dai primul ştirea. Ca ziarist, cu peste 12 ani vechime, am cunoscut foarte mulţi oameni. Mi-am făcut prieteni printre „sursele” mele, vorbim chiar şi probleme personale atunci când ieşim la o cafea.


Problema este ce faci atunci când, în ciuda stăruinţei tale, nu reuşeşti să stabileşti o colaborare cu o instituţie. Pot da un exemplu concret. Deşi sunt o persoană sociabilă, nu reuşesc să colaborez cu reprezentanţii DSVSA Olt. Până la insistenţele mele, instituţia judeţeană, care are un profil extins de control, nici nu avea desemnat un purtător de cuvânt. Am cerut DSVSA Olt un comunicat de presă, în fiecare săptămână, cu rezultatele controalelor. Vizitez în fiecare săptămână această instituţie, punând întrebări despre ce se mai întâmplă prin judeţ, ce produse neconforme au mai găsit,ce unităţi au mai închis şi ce trebuie să facă oamenii.


În vară, merg la directorul executiv al acestei unităţi şi îl întreb despre noutăţi. Îmi spune că nu are nimic în acea săptămână! A doua zi, ANSVSA transmite comunicat de presă pe site-ul oficial că în Olt s-au găsit câteva kilograme cu telemea de oaie ce avea E-coli. Tot acest scandal venea la scurt timp după cazul copiilor din Argeş, ce au murit după ce au fost diagnosticaţi de medici cu Sindrom Hemolitic-Uremic. ANSVSA primeşte raportări exacte de la structurile din teritoriu şi, de cele mai multe ori, face publice aceste date. Mai mult de atât, ANSVSA a solicitat structurilor judeţene să facă publice datele controalelor pe care le efectuează, tocmai pentru a-i preveni pe oameni! Or, DSVSA Olt ascunde aceste cazuri şi nu doreşte cu niciun chip să le facă publice.


Problemele mele cu această instituţie au continuat şi săptămâna trecută. Am solicitat unui medic din cadrul unităţii să-mi spună câte cazuri de trichineloză au fost înregistrate în judeţ. Ea mi-a declarat public că nu a fost depistat niciun caz şi a făcut o scurtă declaraţie. La două zile distanţă, ANSVSA emite din nou un comunicat şi spune că în Olt există un focar de trichineloză! Merg la director şi îi cer socoteală. El îmi spune că a fost un singur caz de trichineloză la un porc mistreţ din zona Cârlogani şi că situaţia mi-a fost prezentată doar pentru porcii domestici! Adică a dat-o şmechereşte!


Nu înţeleg de ce DSVSA Olt nu vrea să mediatizeze aceste cazuri şi le ţine ascunse. Avertizările venite din partea unor structuri de control nu fac altceva decât să-i facă mai atenţi pe oameni atunci când fac cumpărături, să fie, practic, vigilenţi. Cred că această instituţia apără mai mult interesele unităţilor alimentare, decât pe cele ale oamenilor!

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API