Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 19 decembrie 2016, ora: 16:38
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Aleşii Oltului, parlamentari cu acte în regulă

Acest articol conţine 9 poze
FOTO. Aleşii Oltului, parlamentari cu acte în regulă

Politicienii care au obţinut votul oltenilor, la alegerile din 11 decembrie, şi-au ridicat, luni, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Prefectură, mandatele de parlamentari.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

De la ceremonie au lipsit doi dintre aleşi, Florin Iordache (PSD), preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, şi Gigel Ştirbu, preşedintele interimar al PNL Olt. Aceştia şi-au ridicat mandatele mai de dimineaţă, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, deoarece au plecat spre Capitală mai devreme decât colegii lor din legislativ.


La ceremonia de înmânare a mandatelor parlamentarilor aleşi au fost prezenţi şi prefectul de Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu şi primarul Slatinei, Emil Moţ.


Şi-au primit mandatele de parlamentari senatorii Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PNL) şi deputaţii Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD) şi Mihai Niţă (ALDE).


Paul Stănescu a încheiat în această vară două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în timp ce medicului neurolog Renică Diaconescu nu se află la prima experienţă în Parlamentul României, el fiind deputat de Olt, în mandatul 2004-2008. Liberala Siminica Mirea este la prima experienţă în legislativul ţării.
O parte dintre deputaţii PSD care vor merge în Parlament au mai reprezentant judeţul şi mandatul trecut - Florin Iordache, Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu. În schimb, Marius Iancu se află la primul mandat. Ultimul post de parlamentar de Olt a revenit celor de ALDE prin redistribuire. Niţă era la cel de al doilea mandat de senator, acum schimbând camera Parlamentului.


Proaspătul senator de Olt, Paul Stănescu, a declarat, după ceremonia de înmânare a mandatelor de parlamentar, că este onorat să-i reprezinte pe olteni în Parlament, onoarea venind la pachet cu responsabilitatea.

 

„Este o mare onoare pentru noi să reprezentăm cetăţenii judeţului nostru în Parlamentul României, dar în acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. Fiind şi la primul mandat, eu plec cu credinţa că românii vor avea un trai mai bun, după patru ani de zile. De asemenea, cred că România trebuie condusă de români adevăraţi, care îşi iubesc ţara. Acesta este crezul meu şi cu acesta merg în Parlament”, a afirmat Stănescu.

 
Alte articole din Politică:
1143 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API