Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 26 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 19 decembrie 2016, ora: 16:38
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Aleşii Oltului, parlamentari cu acte în regulă

Acest articol conţine 9 poze
FOTO. Aleşii Oltului, parlamentari cu acte în regulă

Politicienii care au obţinut votul oltenilor, la alegerile din 11 decembrie, şi-au ridicat, luni, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Prefectură, mandatele de parlamentari.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

De la ceremonie au lipsit doi dintre aleşi, Florin Iordache (PSD), preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, şi Gigel Ştirbu, preşedintele interimar al PNL Olt. Aceştia şi-au ridicat mandatele mai de dimineaţă, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, deoarece au plecat spre Capitală mai devreme decât colegii lor din legislativ.


La ceremonia de înmânare a mandatelor parlamentarilor aleşi au fost prezenţi şi prefectul de Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu şi primarul Slatinei, Emil Moţ.


Şi-au primit mandatele de parlamentari senatorii Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PNL) şi deputaţii Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD) şi Mihai Niţă (ALDE).


Paul Stănescu a încheiat în această vară două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în timp ce medicului neurolog Renică Diaconescu nu se află la prima experienţă în Parlamentul României, el fiind deputat de Olt, în mandatul 2004-2008. Liberala Siminica Mirea este la prima experienţă în legislativul ţării.
O parte dintre deputaţii PSD care vor merge în Parlament au mai reprezentant judeţul şi mandatul trecut - Florin Iordache, Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu. În schimb, Marius Iancu se află la primul mandat. Ultimul post de parlamentar de Olt a revenit celor de ALDE prin redistribuire. Niţă era la cel de al doilea mandat de senator, acum schimbând camera Parlamentului.


Proaspătul senator de Olt, Paul Stănescu, a declarat, după ceremonia de înmânare a mandatelor de parlamentar, că este onorat să-i reprezinte pe olteni în Parlament, onoarea venind la pachet cu responsabilitatea.

 

„Este o mare onoare pentru noi să reprezentăm cetăţenii judeţului nostru în Parlamentul României, dar în acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. Fiind şi la primul mandat, eu plec cu credinţa că românii vor avea un trai mai bun, după patru ani de zile. De asemenea, cred că România trebuie condusă de români adevăraţi, care îşi iubesc ţara. Acesta este crezul meu şi cu acesta merg în Parlament”, a afirmat Stănescu.

 
Alte articole din Politică:
1079 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări
Mihai Niţă, despre viitorul subprefect de Olt: „Este foarte posibil să fie Radu Ioniţă, dar şi altă persoană”
Programările online la Înmatriculări au ajuns până în luna iulie

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API