Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Învăţământ » 19 decembrie 2016, ora: 17:12
facebook twitter Feed rss
 

Rezultate nevalidate pentru concursurile de directori, în cinci şcoli din judeţ. Soluţii pentru litigii, aşteptate de la Minister

Concursul pentru ocupare posturilor de director şi directori adjuncţi s-a desfăşurat în această toamnă

În cazul a cinci posturi de directori ai unor unităţi de învăţământ din judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar nu a validat concursul desfăşurat în această toamnă deoarece rezultatul a fost contestat, însă Ministerul Educaţiei nu a dat nicio soluţie în speţele respective.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat pentru Gazeta Nouă că, până când Ministerul Educaţiei nu va da o soluţie în cele cinci cazuri, inspectoratul nu are cadru legal pentru validarea concursurilor. Au contestat rezultatul concursului Nina Simona Pungă, de la Şcoala Gimnazială Pleşoiu, Corina Adelina Bălteanu, de la Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” Balş, Denisa Maican, de la Colegiul Economic „P.S. Aurelian” Slatina, şi Gheorghe Moise, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal, care a depus două contestaţii, el concurând atât pentru postul de director, cât şi pentru cel de director adjunct. Potrivit metodologiei de organizare a concursului, candidaţii nu au putut contesta decât proba de interviu. Contestaţiile ar fi trebuit soluţionate între 24 noiembrie şi 9 decembrie, iar pe 16 decembrie validate rezultatele concursului, în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

 

„Am validat o parte dintre directorii care au fost admişi la concurs. Pentru un număr de cinci directori s-a amânat validarea pentru că postul se află în litigiu. Nu li s-a dat un răspuns final la contestaţie, Ministerul Educaţiei nu s-a pronunţat vizavi de acest aspect şi noi suntem în imposibilitatea de a lua o decizie deoarece nu avem cadru legal. Nu avem un orizont de timp până când ministerul se va pronunţa”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Felicia Man.


Şefa învăţământului oltean a mai precizat că ISJ se mai confruntă şi cu alte nouă cazuri în şcolile în care nu a promovat nimeni concursul sau nu s-a înscris nimeni. Consiliile profesorale ale acestor unităţi au cerut inspectoratului numirea ca interimar a directorilor în funcţii, situaţie neprevăzută de metodologie. În aceste situaţii, ISJ a solicitat un punct de vedere al ministerului.


„Am cerut un punct de vedere Ministerului Educaţiei pe această speţă şi pe altele. Am finalizat, astăzi, procesul de consultare a consiliilor profesorale în vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului a directorilor şi directorilor adjuncţi, acolo unde nu a promovat niciun candidat şi unde avem multiple situaţii care exced metodologiei de organizare a concursului. Pe aceste speţe - vreo nouă situaţii pe care le-am întâlnit - am cerut un punct de vedere ministerului, care este singurul în măsură să dea derogări de la metodologie. Abia marţi, în Consiliul de Administraţie al ISJ Olt, pentru cea mai mare parte din unităţile de învăţământ facem numirea prin detaşare a directorilor. Nu vom face acest lucru pentru toate deoarece consiliile profesorale s-au pronunţat în sensul că îl susţin pe directorul în funcţie, care fie nu s-a prezentat la concurs, fie nu a fost admis. Prin urmare, nu putem să facem numirea fiindcă nu ne dă voie metodologia. Pe aceste speţe am cerut punct de vedere ministerului”, a mai declarat Felicia Man.


În judeţul Olt, 173 de dascăli au vrut să fie directori plini în cele 169 de şcoli, însă doar 97 au promovat. Alţi 37 au candidat pentru cele 38 de funcţii de directori adjuncţi. Şi aici, doar 17 au reuşit. Alte 72 de posturi de directori plini şi 21 de adjuncţi, unde ori nu s-a înscris nimeni la concurs, ori n-a promovat nimeni, vor fi ocupate prin numire cu detaşare în interesul învăţământului. Mandatele noilor directori vor începe anul viitor, pe 9 ianuarie.

 
Alte articole din Învăţământ:
2213 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API