Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 20 decembrie 2016, ora: 14:18
facebook twitter Feed rss
 

Termen prelungit de APIA pentru depunerea acordului prealabil în vederea obţinerii subvenţiei la motorină

Nici jumătate dintre potenţialii beneficiari olteni nu au depus cererile la APIA Olt

Fermierii olteni mai au răgaz trei zile în plus ca să depună la APIA Olt Cererile de solicitare a acordului prealabil pentru a obţine subvenţia la motorină.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

APIA a prelungit termenul de depunere al Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finanţarea aferentă schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2017. Astfel, fermierii olteni pot veni cu aceste cereri până pe 3 ianuarie şi nu până la finalul acestui an, aşa cum a fost iniţial anunţat.


Fermierii olteni nu au fost prea interesaţi să aducă la APIA Olt aceste cereri de acord, şi doar patru sute din nouă sute de potenţiali beneficiari au întocmit şi depus aceste documente.


Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către Centrele judeţene APIA în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.


Acest ajutor de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii, în funcţie de sectorul vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea: să fie înscrişi în Registrul unic de identitate al APIA, să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează, să fie înscrişi în Registrul agricol cu suprafeţele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spaţiile protejate, iar suprafeţele agricole să fie de minimum un hectar inclusiv, iar parcela să fie de cel puţin 0,3 hectare, cu excepţia suprafeţelor aferente legumelor cultivate în spaţii protejate.

 
Alte articole din Agricultură:
314 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API