Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 8 ianuarie 2017, ora: 13:54
facebook twitter Feed rss
 

Peste patru sute de olteni au suferit un infarct miocardic acut, anul trecut

Peste patru sute de olteni au suferit un infarct miocardic acut, anul trecut

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina înregistrează an de an un număr mare de pacienţi. Potrivit datelor furnizate de şeful secţiei, doctorul Mircea Andriţoiu, numai anul trecut patru sute de olteni ar fi suferit un infarct miocardic acut. Medicul slătinean a explicat şi de ce incidenţa bolilor cardiovasculare este crescută în rândul populaţiei ţărilor din fostul bloc comunist.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro
Potrivit statisticilor, din zece pacienţi, şase mor din cauza patologiei cardiovasculare. Şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Mircea Andriţoiu, spune că acum se văd consecinţele faptului că în ţările din blocul comunist nu au fost luate măsuri de prevenţie privind bolile cardiovasculare.
 
„Incidenţa patologiei cardiovasculare este foarte mare. Mai ales în fostele ţări din blocul comunist. Motivul este că măsurile de prevenţie nu au fost luate. Ţările dezvoltate fac prevenţie de trei decenii şi au o mortalitate de 30-40 la sută din cauza bolilor cardiovasculare. La noi, mortalitatea prin bolile de inimă este de 60 la sută”, a spus Andriţoiu.
 
Acesta a precizat că anul trecut patru sute de olteni au suferit un infarct miocardic acut.
 
„În urmă cu 20-25 de ani, infarctul miocardic acut apărea predominant la pacienţii de 50-60 de ani, acum este foarte frecvent la oameni tineri, de 30-40 deani. La nivelul judeţului, patru sute de pacienţi au suferit un infarct miocardic acut”, a adăugat cardiologul slătinean.
 
Acesta a spus că prevenţia cardiovasculară este foarte importantă şi se referă la combaterea factorilor de risc.
 
„Prevenţia cardiovasculară se referă la combaterea tuturor factorilor de risc, caresunt: hipertensiunea arterială, tulburările metabolismului grăsimilor (dislipidemia), factorul genetic, fumatul sau diabetul. Totodată, este important şi consumul exagerat de alcool, care la bărbaţi nu trebuie să fie mai mare de 40 de grame alcool pur pe zi, iar la femei maximum 20 de grame de alcool pur, într-o zi. Alt factor este stresul. S-a vorbit foarte mult despre stres, dar acest factor nu este pe primul loc, ci este doar un factor precipitant şi nu determinant. Alţi factori mai sunt: nivelul de trai, educaţia medicală deficitară, obezitatea, consumul exagerat de sare, alimentaţia incorectă. Mulţi din aceşti factori trebuie să fie combătuţi din copilărie”, a conchis Andriţoiu.
 
Cardiologul slătinean a mai supus că, în ultima perioadă, a avut şi cazuri de tineri de 19-20 de ani care au făcu infarct din cauza consumului de etnobotanice.  
 
Alte articole din Sănătate:
464 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API