Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 9 ianuarie 2017, ora: 14:52
facebook twitter Feed rss
 

DSP Olt recomandă oltenilor să se vaccineze împotriva gripei

DSP Olt recomandă oltenilor să se vaccineze împotriva gripei

Pentru că tot mai mulţi oameni sunt afectaţi de viroze şi chiar gripă, reprezentanţii DSP Olt recomandă oltenilor să evite deplasările şi să nu se expună la ger. Mai mult de atât, ca măsură de prevenţie împotriva gripei, oltenii trebuie să se vaccineze antigripal.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii DSP Olt au început din octombrie să supravegheze numărul cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii pentru sezonul 2016-2017, care creşte de la o lună la alta, tot mai mulţi olteni fiind afectaţi.

Potrivit specialiştilor olteni, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, mai ales că în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 23.400 de doze de vaccin gripal.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră persoanele cu risc cele cu vârsta cuprinsă între şase luni - 64 de ani care au afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, gravidele, medici sau cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, dar şi bătrânii cu vârsta de peste 65 de ani.

Serviciul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Olt recomandă populaţiei să evite deplasările în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, iar în cazul apariţiei unor simptome de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este nevoie de consultarea medicului.

„Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor, aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

 
Alte articole din Sănătate:
356 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API