Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 9 ianuarie 2017, ora: 14:52
facebook twitter Feed rss
 

DSP Olt recomandă oltenilor să se vaccineze împotriva gripei

DSP Olt recomandă oltenilor să se vaccineze împotriva gripei

Pentru că tot mai mulţi oameni sunt afectaţi de viroze şi chiar gripă, reprezentanţii DSP Olt recomandă oltenilor să evite deplasările şi să nu se expună la ger. Mai mult de atât, ca măsură de prevenţie împotriva gripei, oltenii trebuie să se vaccineze antigripal.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii DSP Olt au început din octombrie să supravegheze numărul cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii pentru sezonul 2016-2017, care creşte de la o lună la alta, tot mai mulţi olteni fiind afectaţi.

Potrivit specialiştilor olteni, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, mai ales că în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 23.400 de doze de vaccin gripal.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră persoanele cu risc cele cu vârsta cuprinsă între şase luni - 64 de ani care au afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, gravidele, medici sau cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, dar şi bătrânii cu vârsta de peste 65 de ani.

Serviciul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Olt recomandă populaţiei să evite deplasările în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, iar în cazul apariţiei unor simptome de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este nevoie de consultarea medicului.

„Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor, aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

 
Alte articole din Sănătate:
325 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API