Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 10 ianuarie 2017, ora: 14:29
facebook twitter Feed rss
 

Trei zile speciale la Slatina, de ziua marelui poet național, Mihai Eminescu

Evenimentele se vor derula la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”

Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, şi totodată ziua de naşterea a marelui poet Mihai Eminescu vor fi marcate anul acesta la Slatina printr-o serie de evenimente muzicale, poetice şi expoziţionale.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Astfel, Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art au pregătit pentru slătineni, între 13 şi 15 ianuarie 2017, trei zile speciale care poartă titlul generic „Sub semnul lui Eminescu”.

„Vă veţi putea delecta cu balet (Teatrul de balet din Sibiu), cu muzică şi poezie (actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu), veţi putea vedea o expoziţie de grafică ilustrativă la poezia eminesciană semnată de regretatul artist plastic cu origini slătinene Spiru Vergulescu şi, nu în ultimul rând, un spectacol realizat cu forţe artistice locale la care îşi dau concursul Asociaţia Culturală Center Inter Art, Palatul Copiilor «Adrian Băran», Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Corul «Voces Primavaera», Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu» Slatina, Asociaţia Culturală «Visart», Asociaţia Culturală «Olt-Artis» şi Asociaţia Culturală «Iordache Art»”, a precizat Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt.

La spectacolul de balet „Anotimpurile”, de sâmbătă 14 ianuarie 2017, ora 19.00, şi la spectacolul „Pianul cu poeme”, de duminică 15 ianuarie 2017, ora 19.00, intrarea se va face doar pe bază de invitaţie. La spectacolul de vineri, 13 ianuarie 2017, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se vor putea ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” începând de miercuri, 11 ianuarie 2017, orele 13.00.

 
Alte articole din Cultură:
1156 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API