Balş -8º C
Caracal -9º C
Corabia -10º C
Drăgăneşti-Olt -10º C
Piatra Olt -7º C
Potcoava -9º C
Scornicesti -10º C
Slatina -10º C
 
Miercuri, 25 ianuarie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 10 ianuarie 2017, ora: 14:29
facebook twitter Feed rss
 

Trei zile speciale la Slatina, de ziua marelui poet național, Mihai Eminescu

Evenimentele se vor derula la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”

Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, şi totodată ziua de naşterea a marelui poet Mihai Eminescu vor fi marcate anul acesta la Slatina printr-o serie de evenimente muzicale, poetice şi expoziţionale.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Astfel, Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art au pregătit pentru slătineni, între 13 şi 15 ianuarie 2017, trei zile speciale care poartă titlul generic „Sub semnul lui Eminescu”.

„Vă veţi putea delecta cu balet (Teatrul de balet din Sibiu), cu muzică şi poezie (actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu), veţi putea vedea o expoziţie de grafică ilustrativă la poezia eminesciană semnată de regretatul artist plastic cu origini slătinene Spiru Vergulescu şi, nu în ultimul rând, un spectacol realizat cu forţe artistice locale la care îşi dau concursul Asociaţia Culturală Center Inter Art, Palatul Copiilor «Adrian Băran», Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Corul «Voces Primavaera», Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu» Slatina, Asociaţia Culturală «Visart», Asociaţia Culturală «Olt-Artis» şi Asociaţia Culturală «Iordache Art»”, a precizat Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt.

La spectacolul de balet „Anotimpurile”, de sâmbătă 14 ianuarie 2017, ora 19.00, şi la spectacolul „Pianul cu poeme”, de duminică 15 ianuarie 2017, ora 19.00, intrarea se va face doar pe bază de invitaţie. La spectacolul de vineri, 13 ianuarie 2017, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se vor putea ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” începând de miercuri, 11 ianuarie 2017, orele 13.00.

 
Alte articole din Cultură:
974 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ilie Bîzoi

Unii au numit secolul 21, secolul vitezei pentru că toate lucrurile se petrec repede, tehnologia şi ştiinţa avansează în fiecare secundă. Eu l-aş numi altfel: secolul disperării, mai ales în perioada aceasta a sărbătorilor, când lumea parcă iese din globul de cristal, în care stă tot anul, şi se năpusteşte în magazine pentr ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
FOTO. Condiţii moderne pentru beneficiarii CIA Şopârliţa, cu investiţii de 2,3 milioane lei
Ordonanţa de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse, în dezbatere publică. Conţinutul documentului
Traseismul adjunctelor ISJ, acţiune în van. Arina Georgescu și Dalia Cârstea îşi vor pierde funcţiile, indiferent de adeziunea politică
Poliţiştii olteni, percheziţii în Dolj. Vizaţi, hoţi din locuinţe
Păunel: „Reprezentanţii supermarketurilor îşi doresc marfă de la noi, dar nu vor veni niciodată cu sacul cu bani şi cu maşina prin sat ca să adune marfa”
Caracalenii fac cursuri de calificare pentru a se angaja
Primăria Slatina va construi cele 48 de locuinţe pentru militari, lângă blocurile ANL de pe strada Orhideelor

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API