Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 10 ianuarie 2017, ora: 14:29
facebook twitter Feed rss
 

Trei zile speciale la Slatina, de ziua marelui poet național, Mihai Eminescu

Evenimentele se vor derula la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”

Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, şi totodată ziua de naşterea a marelui poet Mihai Eminescu vor fi marcate anul acesta la Slatina printr-o serie de evenimente muzicale, poetice şi expoziţionale.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Astfel, Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art au pregătit pentru slătineni, între 13 şi 15 ianuarie 2017, trei zile speciale care poartă titlul generic „Sub semnul lui Eminescu”.

„Vă veţi putea delecta cu balet (Teatrul de balet din Sibiu), cu muzică şi poezie (actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu), veţi putea vedea o expoziţie de grafică ilustrativă la poezia eminesciană semnată de regretatul artist plastic cu origini slătinene Spiru Vergulescu şi, nu în ultimul rând, un spectacol realizat cu forţe artistice locale la care îşi dau concursul Asociaţia Culturală Center Inter Art, Palatul Copiilor «Adrian Băran», Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Corul «Voces Primavaera», Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu» Slatina, Asociaţia Culturală «Visart», Asociaţia Culturală «Olt-Artis» şi Asociaţia Culturală «Iordache Art»”, a precizat Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt.

La spectacolul de balet „Anotimpurile”, de sâmbătă 14 ianuarie 2017, ora 19.00, şi la spectacolul „Pianul cu poeme”, de duminică 15 ianuarie 2017, ora 19.00, intrarea se va face doar pe bază de invitaţie. La spectacolul de vineri, 13 ianuarie 2017, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se vor putea ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” începând de miercuri, 11 ianuarie 2017, orele 13.00.

 
Alte articole din Cultură:
1210 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API