Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 10 ianuarie 2017, ora: 14:32
facebook twitter Feed rss
 

Numărul societăţilor debutant înfiinţate în Olt a depăşit 400

Peste 120 de SRL-D, înfiinţate în primele unsprezece luni

Trendul înfiinţării de societăţi cu răspundere limitată debutant (SRL-D) în judeţul Olt este unul ascendent dacă privim datele statistice ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Astfel, în luna noiembrie 2016, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt au fost înmatriculate cinci societăţi debutant, iar alte cinci sunt în curs de înfiinţare. Cei care optează pentru înfiinţarea unei astfel de firme primesc 10.000 de euro de la stat, care se acordă cu titlu nerambursabil, dar beneficiază şi de avantaje fiscale.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Acum, orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere o poate face în mod gratuit, legea scutind angajatorii de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, timp de trei ani.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în primele unsprezece luni ale lui 2016, în judeţul Olt au fost înfiinţate 123 societăţi debutant. La Registrul Comerţului Olt, la începutul lunii decembrie 2016, erau înregistrate 411 de SRL-D. Din acestea, 401 mai sunt în funcţiune, zece fiind radiate.

Pentru o finanţare de 10.000 de euro de la stat, firma beneficiară va trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea de 50% din cheltuielile cu investiţia şi încă 10.000 de euro pentru a face restul cheltuielilor (50%) care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de până la 10.000 de euro. De asemenea, persoanele care vor să-şi deschidă un SRL-D trebuie să mai ştie faptul că nu pot fi finanţate cu bani de la stat afaceri cu domenii de activitate în: intermedieri financiare, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţia sau comercializarea de armament, activităţi de pescuit şi acvacultură, activităţi legate de producţia primară a produselor agricole etc.

La data de 30 noiembrie 2016, numărul SRL-D înfiinţate a depăşit 35.000. Cele mai multe SRL-D-uri au fost înfiinţate în Bucureşti (4.945), urmat de Cluj (4.084) şi Timiş (2.180). Cele mai multe SRL-D-uri au ca activitate principală declarată la înmatriculare: Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, Transporturi rutiere de mărfuri şi Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

 

 
Alte articole din Actualitate:
170 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API