Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 25 ianuarie 2017, ora: 15:14
facebook twitter Feed rss
 

Spitalul Caracal scoate la concurs opt posturi de medic. Caracalenii au nevoie urgent de un neonatolog, pentru ca prematurii să nu mai fie transferaţi

Spitalul Caracal scoate la concurs opt posturi de medic. Caracalenii au nevoie urgent de un neonatolog, pentru ca prematurii să nu mai fie transferaţi

Conducerea Spitalului Municipal Caracal a decis să scoată la concurs opt posturi de medic. Printre posturile disponibile se numără şi cel de neonatolog. Directorul medical al spitalului din Caracal, Mihnea Tuţă, a declarat că aducerea unui nou medic i-ar permite transformarea secţiei în gradul doi, ceea ce ar face posibilă tratarea prematurilor, fără a mai fi nevoie de transferarea lor.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Medicul Mihnea Tuţă a precizat că spre finalul acestei luni vor fi scoase la concurs opt posturi de medic.

Astfel, spitalul caracalean are nevoie de doi medici la Compartimentul de Primiri Urgenţe, de un internist şi un neurolog, aceşti doi specialişti urmând să iasă la pensie luna aceasta, doi radiologi şi un endocrinolog.

Totodată, directorul medical a reuşit să convingă un neonatolog să vină la Caracal, încercând astfel să ridice gradul Secţiei de Neonatologie la rangul al doilea.

Mihnea Tuţă a precizat că această modificare ar permite tratarea prematurilor chiar la Caracal, iar micuţii nu vor mai fi transferaţi la alte maternităţi din ţară.

„Vom scoate la concurs şi un post de neonatolog, am găsit un rezident interesat să vină la Caracal. Avem nevoie de un astfel de specialist pentru a transforma Neonatologia în grad doi, ea are acum gradul unu. Acest lucru ne-ar permite să ţinem şi copiii cu prematuritate mică la Caracal. Acum nu aveam voie, trebuie să-i trimitem în alte maternităţi de rang superior. Şi este o nenorocire, pentru că toate maternităţile din ţară sunt supraaglomerate şi avem o problemă cu transferul lor. Avem două incubatoare, am mai avea nevoie de două, dar unul o să vină printr-o fundaţie. Mai greu ne este cu specialiştii, iar neonatologul este o pasăre foarte rară în România. Mă bucur că am găsit un rezident de la Craiova care vrea să vină. Am primit asigurări că aceşti specialişti vor veni. Acum nu mai este ca pe vremuri când doctorii se rugau să primească şi ei un post. Acum este invers”, a spus Mihnea Tuţă.
 

 
Alte articole din Sănătate:
714 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Florin  29 ianuarie 2017, 09:12
Pe postul de endocrinolog as veni eu, dar sunt rezident abia de anul 1. Mai am pana termin.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API