Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 27 ianuarie 2017, ora: 12:49
facebook twitter Feed rss
 

O femeie în vârstă de 65 de ani a murit din cauza gripei. 40 de îmbolnăviri în tot judeţul

O femeie în vârstă de 65 de ani a murit din cauza gripei. 40 de îmbolnăviri în tot judeţul

După ce a stat internată mai bine de două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, o pensionară din Slatina, în vârstă de 65 de ani, a murit de gripă. Femeia mai avea şi alte afecţiuni cronice.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Primul oltean răspus de gripă este o pensionară din Slatina, care a decedat la 65 de ani. Femeia s-a prezentat pe 1 ianuarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, aceasta fiind internată iniţial pe Secţia de Boli Metabolice şi de Nutriţie, pentru că avea şi o formă de diabet zaharat, ulterior fiind transferată pe Secţia de Boli Infecţioase.

 

La mai bine de două săptămâni de la internare, slătineanca s-a stins pe 17 ianuarie pe un pat de spital, medicii slătineni notând în foaia de observaţie mai multe afecţiuni cronice precum: AVC ischemic, dispnee, raluri bronşice, semne de insuficenţă respiratorie, insuficenţă renală, care i-au grăbit sfârşitul.


Specialiştii DSP Olt au confirmat că pensionara din Slatina a fost depistată pozitiv atunci când a fost testată pentru gripă.


„Pe fondul înrăutăţirii manifestărilor respiratorii, s-a suspectat un sindrom acut respirator formă severă (SARI) pentru care femeia a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale. Astfel, aceasta a fost depistată pozitiv cu infecţia cu virus gripal tip AH3, slătineanca decedând”, spun cei de la DSP Olt.La nivelul judeţului Olt, sunt 40 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă, din care 39 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Acesta este singurul deces înregistrat la nivelul judeţului din cauza girpei.

Din totalul cazurilor, 35 de pacienţi sunt izolaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, inclusiv femeia decedată, şi cinci la Spitalul Municipal Caracal.

 
Alte articole din Sănătate:
947 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Oancea Flavius-Mihail  28 ianuarie 2017, 23:44
Am fost in aceasta situatie anul trecut.Proba de gripa AH1 mortala a durat 7 zile pana la confirmarea de la bucuresti.Datorita profesionilsmului medicului...am scapat Va multumesc !
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API