Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 1 februarie 2017, ora: 13:58
facebook twitter Feed rss
 

Buget 2017. Guvernul alocă 1,5 milioane lei pentru finalizarea centurii Caracalului

Buget 2017. Guvernul alocă 1,5 milioane lei pentru finalizarea centurii Caracalului

Guvernul României a aprobat, marţi, bugetul pentru anul 2017, în alocările pentru Ministerul Transporturilor fiind prevăzute fonduri şi pentru finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Caracal.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

1,5 milioane lei este suma pe care Guvernul a alocat-o pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum. Banii alocaţi ar trebui să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri.

„Un alt minister cu o alocare consistentă şi cu o creştere de 60% faţă de anul 2016 este Ministerul Transporturilor, care are ca sarcină realizarea următoarelor obiective, cu finalizare în cursul anului 2017: 62,5 kilometri din secţiunea de autostrada Lugoj - Deva, 28,7 kilometri din secţiunea de autostradă Sebeş - Turda, finalizarea variantelor ocolitoare din Târgu Jiu, Târgu Mureş, Caracal, Braşov şi modernizarea centurii municipiului Bucureşti, între A1 şi DN 7, finalizarea Magistralei 4 de metrou Bucureşti, 325 milioane de lei cu această destinaţie, finalizarea reabilitării a 272 de kilometri de drumuri naţionale, pe DN 5, DN 18, DN 56, DN 66 şi DN 76, finalizarea lucrărilor de infrastructură pe podurile Cernavodă şi Borcea, asigurarea gratuităţii transportului CFR pentru studenţi. Deci, ministerul beneficiază de o alocare pe cele două componente, credite de angajament şi credite bugetare, de 32 de miliarde de lei, aproximativ 4% din PIB, din care 13,76 miliarde de lei, adică, 1,69% din PIB, mai mult cu 5,19 miliarde decât în 2016, adică, o creştere de 60%. Angajamentele totalizează 4,9 miliarde, astfel încât suma totală se duce la 32 de miliarde, aşa cum am spus, credite de angajament şi credite bugetare”, a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la Palatul Victoria.

Lucrările, oprite după căderea zăpezii


Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria - Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNADNR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii. Începute anul trecut, lucrările n-au fost finalizate nici acum.

Viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu, a declarat pentru Gazeta Nouă că, după căderea zăpezii, lucrările au fost sistate. Mai mult, acum sensurile giratorii au devenit un pericol pentru şoferii care trec pe DN6.


„Nu se lucrează acum, fiind zăpadă. Înainte să ningă au mai lucrat puţin la sensul giratoriu dinspre Craiova. Însă, se întâmplă foarte multe accidente în acele zone, şoferii nu văd semnalizarea. Vin cu viteză pe Drumul European şi se lovesc. Sunt semnalizate foarte bine, dar degeaba”, a afirmat Stănescu.

Proiect cu probleme


Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Iniţial, contractul „Construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Caracal” a fost încheiat între CNADNR şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache, pe 31 ianuarie 2011.

Lucrările au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. - Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

 
Alte articole din Administraţie:
789 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. GH  1 februarie 2017, 15:14
La Slatina cand?
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API