Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comentariul Gazetei » 5 februarie 2017, ora: 14:29
facebook twitter Feed rss
 

Democraţie part time

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă...

Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva sute de mii care ies în stradă. Măcar să spunem lucrurilor pe nume! Or, în astfel de condiţii, la un astfel de joc eu nu mai vreau să iau parte. Toate deciziile luate la vot, în România ultimilor ani, începând de la Referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, au fost deturnate prin manipulări crase.

Dacă nu se vor opri protestele nici după retragerea acestei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, o temă pe care îi las pe specialişti să dezbate, şi nici după o eventuală demisie a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, mie îmi este clar că încă din prima zi de protest altul a fost scopul: căderea guvernului şi alegeri anticipate.

Un lider liberal îmi spunea, zilele trecute, că „la barza oarbă îi face Dumnezeu cuib”. Adică, dacă PNL a fost praf în campanie, fără program de guvernare pe care să-l prezinte electoratului ci mergând pe o strategie dictată de undeva, are acum şansa să-şi impună un guvern, urcându-se pe piaţă deodată cu Klaus Iohannis. Nu mai contează că nu aşa stau lucrurile într-o democraţie.

Astfel stând lucrurile, eu îmi iau în scris următorul angajament: dacă singura soluţie la această criză este reprezentată de alegerile parlamentare anticipate, eu refuz să mai ies la vot. Nu doar acum, ci vreodată! E un joc pe care nu vreau să-l mai joc. Nu este democraţie, este altceva, un alt sistem de guvernare dictat de interese străine şi de interesele corporaţiilor.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API