Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 6 februarie 2017, ora: 15:54
facebook twitter Feed rss
 

Număr dublu de dosare la Serviciul de Înmatriculări Olt, după eliminarea timbrului de mediu. Programări până în luna martie

Număr dublu de dosare la Serviciul de Înmatriculări Olt, după eliminarea timbrului de mediu. Programări până în luna martie

După eliminarea timbrului de mediu, oltenii au luat cu asalt ghişeul Serviciului de Înmatriculări Olt, fiind emise bonuri de ordine până în data de 5 martie. Doar săptămâna trecută, lucrătorii serviciului au avut un număr dublu de dosare, faţă de perioada anterioară eliminării taxei.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Comisarul şef Florin Hoară, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Olt, a declarat că activitatea serviciului s-a dublat, săptămâna trecută, la mijlocul căreia a intrat în vigoare eliminarea timbrului de mediu, care se plătea la înmatricularea autoturismelor. El a precizat că şi numărul dosarelor pentru preschimbarea permisului de conducere a crescut şi în acest caz fiind eliminate o serie de texte.

„Eliminarea timbrului de mediu a intrat în vigoare, miercuri, dar pe toată durata săptămânii trecute s-au înregistrat 669 de preschimbări de permis de conducere, adică peste 100 de oameni pe zi, şi 331 de înmatriculări. Cifrele s-au dublat, în această săptămână, faţă de ce se întâmpla anterior eliminării taxei”, a declarat Florin Hoară.

El a adăugat că peste o mie de persoane şi-au luat bonuri de ordine, fiind în aşteptare, cea mai îndepărtată programare fiind în data de 5 martie.

„Problema cea mare e că avem o mie de persoane în aşteptare, cu bonuri de ordine. Sunt bonuri emise până pe data de 5 martie. Noi procesăm un dosar la fiecare şapte minute. Durează numai să scrii o serie de şasiu, să o verifici, să verifici toate documentele. Fiind 900 de persoane în aşteptare, şi dacă lucrăm o săptămână la rând, non-stop, tot nu-i rezolvăm”, a mai afirmat Hoară.

Tocmai pentru că se preconiza un aflux mare de oameni la Înmatriculări, odată cu eliminarea timbrului de mediu, la acest serviciu din subordinea Prefecturii Olt a fost instalat, pe 31 ianuarie, un sistem electronic de eliberare de bonuri de ordine pentru evitarea cozilor. Sistemul eliberează bonuri de ordine şi pentru eliberarea de permise, fotografii pentru permise, radieri sau pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Cu toate acestea, miercuri, în prima zi în care nu s-a mai plătit timbrul de mediu, încă de la primele ore ale dimineţii, la Serviciul de Înmatriculări şi Permise s-au format cozi, oamenii aşteptând chiar şi de la ora 3.00. Mulţimea a fost oprită de doi poliţişti locali, la intrare în sediul serviciului, aceştia permiţându-le accesul pe rând.

Angajaţii Serviciului Înmatriculări procesează doar 60 de dosare pe zi, astfel că cei care au primit bonuri de ordine peste acest număr, au fost programaţi în zilele următoare.

 
Alte articole din Comunitate:
665 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API