Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 8 februarie 2017, ora: 16:33
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Primăria Corabia asaltată de cereri ale proprietarilor de ambarcaţiuni, care vor să le lase în port

Acest articol conţine 4 poze
FOTO. Primăria Corabia asaltată de cereri ale proprietarilor de ambarcaţiuni, care vor să le lase în port

Posesorii de ambarcaţiuni care vor să le andocheze în Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene şi finalizat anul trecut, trebuie să plătească o taxă, potrivit unui hotărâri luate de consiliul local. 20 de proprietari de ambarcaţiuni şi-au exprimat deja dorinţa să-şi lase skyjet-urile sau bărcile la Dunăre.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Reprezentanţii Primăriei Corabia au declarat pentru Gazeta Nouă că, până în prezent, au fost depuse 20 de cereri pentru andocarea ambarcaţiunilor în Portul Turistic Corabia.

„A început operaţiunea de înregistrare a cererilor de încheiere a contractelor de Prestări Servicii portuare. Sunt peste 20 de cereri până în prezent”,
a declarat, pentru Gazeta Nouă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Potrivit acestuia, taxele percepute sunt în funcţie de categoria ambarcaţiunii şi perioada pentru care aceasta va sta în port. Astfel, pentru un skyjet, tariful este următorul: o zi - şase lei, o lună - 100 lei, trei luni - 300 lei,  şase luni în sezon - 400 lei, şase luni în extrasezon - 200 lei, un an - 600 lei. Aceleaşi tarife vor fi percepute şi pentru ambarcaţiuni sub şase metri.

Pentru ambarcaţiunile între şase şi 11 metri, tarifele stabilite sunt următoarele: o zi - zece lei, o lună - 120 lei, trei luni - 360 lei, şase luni în sezon - 485 lei, şase luni în extrasezon - 300 lei, un an - 780 lei.

Posesorii ambarcaţiunilor peste 11 metri vor achita următoarele tarife: o zi - 20 lei, o lună - 300 lei, trei luni - 900 lei, şase luni în sezon - 1.200 lei, şase luni în extrasezon - 800 lei, un an - 1.950 lei.

Potrivit sursei citate, autorităţile din Corabia au hotărât să monetizeze activitatea din Portul Turistic după ce, anul trecut, mai multe ambarcaţiuni au fost andocate aici.

„Anul trecut, în vară, am avut portul plin de ambarcaţiuni ale cetăţenilor din oraş, care odată cu construcţia acestui port au început să fie în număr din ce în ce mai mare. Sperăm ca, odată cu venirea primăverii, cetăţenii să-şi aducă ambarcaţiunile în port”, a mai declarat Dan Oltean.

Acesta şi-a exprimat speranţa că apariţia Portului Turistic va genera dezvoltarea activităţilor turistice în oraş.

„Ne dorim foarte mult dezvoltarea turismului în oraşul nostru şi cred că Portul Turistic este unul din principalele obiective turistice care se pot vizita. Odată cu reabilitarea Cetăţii Sucidava care este un proiect finalizat şi reabilitarea Casei de Cultură, la care încă se lucrează, să avem trei obiective demne de vizitat în oraşul Corabia”, a afirmat reprezentantul primăriei.

Proiectul „Port Turistic şi de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia”  a avut o valoare totală de 15.397.286, 21 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 7.268.930, 04 lei, restul banilor fiind suportaţi de Consiliul Judeţean Olt.

 
Alte articole din Administraţie:
1514 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API