Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 9 februarie 2017, ora: 14:39
facebook twitter Feed rss
 

Criză acută de lemn de foc, în judeţ. Comunităţi întregi de olteni au rămas fără lemne

Criză acută de lemn de foc, în judeţ. Comunităţi întregi de olteni au rămas fără lemne

Zeci de primării din judeţ au notificat Direcţia Silvică Olt că localnicii au rămas fără lemn de foc în plin sezon rece. Grav este că aceştia nu au de unde să-şi cumpere în această perioadă, mai ales că necesarul de lemn de la nivelul judeţului este de peste 250.000 metri cubi, iar Direcţia Silvică Olt are o cotă de vânzare de doar 90.000 de metri cubi, din care nici jumătate nu ajunge efectiv la populaţie.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

După centralizarea datelor transmise de primăriile din judeţ, specialiştii Direcţiei Silvice Olt au stabilit că oltenii au nevoie anual de peste 250.000 de metri cubi de lemn. În această statistică nu au fost incluse nevoile oltenilor din marile oraşe ale judeţului. Problema este că Direcţia Silvică Olt are o cotă de lemn pentru vânzare de 90.000 de metri cubi, din care nici jumătate nu ajunge la populaţie. Astfel, comunităţi întregi de olteni se plâng că au rămas fără lemn de foc, în plină iarnă.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, a declarat că autorităţile locale s-au sesizat şi încearcă să găsească soluţii pentru oamenii care au rămas fără combustibil solid chiar în mijlocul iernii.

„Nevoia oltenilor de lemn de foc este de 250.000 metri cubi, noi avem o cotă de 90.000 metri cubi, însă doar 30.000 metri cubi ajung efectiv la populaţie, pentru că restul lemnului este scos la licitaţii, conform regulamentului. Autorităţile locale s-au sesizat şi au pus această problemă. Oamenii încep să pună din nou presiune pe pădure”, a spus Vîle.

Acesta a precizat că oamenii ajung în această situaţie şi pentru că vara nu reuşesc să-şi facă un stoc de lemn.

„După ce arborii sunt tăiaţi din păduri, aceştia sunt traşi în platforme primare, unde nu putem să-i ţinem mai mult de 60 de zile. Dacă depăşim acest termen, sistemul integrat nu ne mai emite codurile pentru avize. Oamenii pot cumpăra lemn de la pădure numai în cele 60 de zile, pentru că apoi lemnul pleacă din comunitate, iar ei rămân fără materialul lemnos”, a adăugat George Vîle.

 
Alte articole din Comunitate:
680 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API