Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 9 februarie 2017, ora: 17:03
facebook twitter Feed rss
 

Georgescu: „Pacienţii vin în ultimul moment la doctor, când nu se mai poate face nimic”

Georgescu: „Pacienţii vin în ultimul moment la doctor, când nu se mai poate face nimic”

Medicii de pe Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina întâlnesc tot mai des cazuri grave, pacienţi care se prezintă la specialist în ultimul moment, când nu se mai poate face nimic. Urologii slătineni recomandă controale preventive.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Bogdan Georgescu, a precizat că patologia întâlnită este tot mai complexă. Grav este însă că pacienţii se neglijează şi ajung foarte târziu la medic, când acesta nu poate decât să constate gravitatea problemelor din sfera urologică.

„Pacienţii vin în ultimul moment la doctor, când nu se mai poate face nimic. Sunt pacienţi bătrâni, neglijaţi. Ne întâlnim tot mai des cu tumori vezicale, cu patologie oncologică. De obicei tumorile vezicale sunt asociate fumatului. Am ajuns să facem câte cinci-şase intervenţii chirurgicale în fiecare zi, plus cele care nu necesită anestezie. Este important ca oamenii să meargă la medic, să facă controale periodice, pentru ca afecţiunile lor să nu ajungă în stadii avansate”,
a spus Georgescu.

Secţia de Urologie a Spitalului din Slatina este la capacitate maximă, pacienţi din judeţ, dar şi din alte colţuri ale ţării vin aici să-şi trateze afecţiunile. Aceştia sunt atraşi de aparatura de ultimă generaţie de pe secţie, dar şi de echipa tânără de medici.

 
Alte articole din Sănătate:
753 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API