Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 10 februarie 2017, ora: 12:53
facebook twitter Feed rss
 

Lebăda găsită moartă la Podul Olt nu avea aviară. Specialiştii DSVSA Olt rămân în continuare în alertă

Lebăda găsită moartă la Podul Olt nu avea aviară. Specialiştii DSVSA Olt rămân în continuare în alertă

După ce în Capitală mai mulţi pescăruşi au murit din cauza gripei aviare, reprezentanţii DSVSA Olt rămân în alertă pentru a preveni apariţia unor focare. Între timp, probele recoltate de la lebăda găsită moartă săptămâna trecută au fost analizate de specialiştii Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, rezultatul fiind unul negativ.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii ISU Olt au dat, săptămâna trecută, alerta, anunţând reprezentanţii DSVSA Olt după ce au găsit o lebădă moartă chiar în apropierea Podului Olt.

Medicul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa, a declarat că probele prelevate de la lebăda moartă au fost negative la gripa aviară. 

„Nu avem probleme momentan la nivelul judeţului. Am avut o lebădă moartă, săptămâna trecută. S-a primit o solicitare din partea ISU Olt, iar o echipă de medici veterinari de la Serviciul de Control Oficial Sănătate Animală din cadrul DSVSA Olt a prelevat cadavrul din zona Podul Olt. Tot pe 3 februarie au fost expediate probele de organe şi ţesuturi prelevate de la cadavrul lebedei către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, laboratorul naţional de referinţă, conform programului de supraveghere, şi s-au solicitat investigaţii pentru influenţa aviară. Rezultatul buletinului a fost negativ pentru gripa aviară, pentru subtipurile relevante H5, H7N1”, a spus Venera Popa.

Deşi specialiştii au exclus influenţa aviară la lebădă, reprezentanţii DSVSA Olt rămân vigilenţi. 

„Supraveghem şi monitorizăm toate localităţile din judeţ. Oamenii trebuie să fie vigilenţi şi în gospodării, trebuie să ţină păsările închise, la fel şi exploataţiile comerciale. Ţinând cont că în Capitală sunt în stare de alertă şi noi supraveghem şi monitorizăm întreg judeţul”, a adăugat medicul de la DSVSA Olt. 

 
Alte articole din Comunitate:
350 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API