Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 12 februarie 2017, ora: 16:09
facebook twitter Feed rss
 

Medicamentele pentru cardiaci şi cele pentru tratarea afecţiunilor respiratorii pentru copii lipsesc din farmaciile din judeţ

Medicamentele pentru cardiaci şi cele pentru tratarea afecţiunilor respiratorii pentru copii lipsesc din farmaciile din judeţ

Criză majoră de medicamente în farmaciile din judeţ. Pilule de bază pentru cardiaci sau cele folosite pentru copiii cu astm nu se găsesc. Pacienţii şi aparţinătorii iau la pas toate farmaciile din Slatina, în speranţa că vor găsi în celedin urmă pilulele recomandate de doctori. Farmaciştii ridică din umeri, pentru căaceştia nu găsesc nici în depozitele centrale medicamente pe care firmele refuză să le mai vândă în ţară din cauza preţului mic.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Olt, Luiza Drăgoi, a dat exemplul medicamentului Rivotril, un produs ce nu se mai importă de la finalul anului trecut. Farmacistul oltean spune că pentru acest medicament nu există înlocuitor, iar oamenii îl caută cu disperare.
 
„Nu am de unde să le aduc produse care au fost retrase. De unde să le aduc eu Rivotril, nu se mai importă din decembrie. Toată lumea se mobilizează pe reţelele de socializare, dar el se dă în condiţii speciale, nu se poate da aşa, că am eu zece pastile şi i le dau vecinului. Nu se mai importă din cauza preţului foarte mic. Rivotril este un produs original care costă şase lei, firmele nu vor să-l mai aducă, numai cutia şi ambalajul au un preţ. Nu există niciun înlocuitor, are un frate, Medazepam, dar nu este acelaşi lucru. Medicii au început să prescrie în locde Rivotril, Medazepam, dar oamenii nu se simt la fel de bine”, a spus Luiza Drăgoi.
 
Astfel, probleme mari sunt şi cu produsele Glaxo, iar farmaciştii le aduc cu maredificultate. Aceştia nu pot oferi nici măcar medicamentele necesare tratării copiilor cu diferite afecţiuni.

„Produsele de la Glaxo lipsesc, în special produsele originale se găsesc cu foartemare greutate. Mai mult de atât, aceste medicamente sunt propuse pentru o nouăieftinire de 35 la sută. Am avut un domn care a căutat peste tot Flixotide pentru un copil cu probleme respiratorii. Mi-a spus că a luat Capitala la rând, la fel şi Slatina. În cele din urmă a găsit la mine, pentru că eu mai aveam două cutii. Găsim doar două-trei cutii pe lună, dar cererea este de 20-30. Produsele de import nu se găsesc”, a adăugat Drăgoi.
 
Pacienţii olteni nu doresc să înlocuiască pilulele pe care le-au luat în ultimii ani cu altele mult mai ieftine, dar considerate că nu dau acelaşi randament terapeutic.

„Se vrea ieftinirea medicamentelor pentru care există sinonime. Însă este greşit. Să-mi spună mie câţi oameni vor să ia în loc de Tertensif, Indapamid!? Câţi? Toţi îmi spun să le dau medicamentele prescrise de doctor. Este absurd să ceri caun produs original să coste la fel cât o copie. Mai ales la medicamente, unde vorbim de calitate. Până la urmă nu o să mai avem medicamente de import delocşi nu ştiu dacă piaţa românească sau genericele sunt pregătite să preia toate cererile. Clavix este un produs original, dar preţul va fi scăzut la nivelul Trombex, care nu se găseşte nici el”, a conchis farmacistul.
 
Alte articole din Sănătate:
418 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API