Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 13 februarie 2017, ora: 13:24
facebook twitter Feed rss
 

Accesul restricţionat pe cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Accesul restricţionat pe cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au decis restricţionarea accesului pe cinci secţii.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Pentru că numărul oltenilor afectaţi de gripă, viroză sau alte infecţii respiratorii creşte de la o zi la alta, conducerea unităţii medicale din Slatina a decis să restricţioneze accesul pe cinci secţii. Este vorba de secţiile unde sunt internaţi pacienţi în stare gravă: Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, dar şi Secţia de Boli Infecţioase.

Totodată, accesul vizitatorilor este limitat şi pe Secţia de Neonatologie, unde medicii au în grijă bebeluşi.

Directorul medical al SJU Slatina, Cătălin Pătru, a declarat că nu se pune problema ca unitatea medicală să fie în carantină, la acest moment fiind instituită doar măsura restricţionării accesului.

„Măsuri privind accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pe secţii cu risc crescut au fost luate şi anul trecut. Decizia de restricţionare la Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, Neonatologie şi Boli Infecţioase a fost luată şi acum, iar pe celelalte secţii s-a hotărât ca o singură persoană să viziteze un pacient, nu mai mult de cinci minute. Motivul este creşterea în continuare a numărului de infecţii respiratorii şi faptul că foarte mulţi dintre vizitatori şi aparţinători vin în contact cu pacienţii şi pot să le transmită sau pot să preia şi să transmite mai departe o infecţie respiratorie. Spitalul Slatina nu este în carantină, pentru că aceasta ar fi o măsură de izolare totală a unui obiectiv, nu intră nimeni, nu iese”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, medicul Cătălin Pătru.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API