Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 13 februarie 2017, ora: 15:49
facebook twitter Feed rss
 

Peste 12 miliarde de lei, plătite pentru accidentele de muncă şi bolile profesionale în Olt, anul trecut

Sute de salariaţi olteni s-au confruntat cu probleme de sănătate în 2016

Sute de salariaţi olteni s-au confruntat, anul trecut, cu diverse probleme de sănătate, pentru care au solicitat compensaţii, despăgubiri sau decontări la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, suma acordată acestora ridicându-se la peste 12 miliarde de lei vechi.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Specialiştii Compartimentului accidente de muncă şi boli profesionale din cadrul CJP Olt au primit în 2016 numeroase cereri din partea salariaţilor olteni care s-au accidentat sau îmbolnăvit la locul de muncă. Cele mai multe solicitări, aproape 270, au venit din partea persoanelor care s-au aflat în concediu medical, ca urmare a unui accident de muncă, însă cea mai mare sumă a fost plătită drept compensaţii pentru atingerea integrităţii.

„În decursul anului trecut s-au decontat de CJP Olt, din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 265 de facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 310.798 lei. De asemenea, au fost înregistrate 45 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei acordându-se în total o sumă de 38.395 lei”,
a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Conform sursei citate, tot în 2016, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii care se acordă asiguraţilor care în urma accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale rămân cu leziuni permanente care produc deficienţe şi reduc capacitatea de muncă între 20 şi 50%, exclusiv cazurile cărora  li se recunoaşte, prin decizie, invaliditatea, un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 868.950 lei. Directorul executiv al CJP Olt a mai precizat că anul trecut s-au mai decontat din acelaşi fond două despăgubiri de deces în valoare totală de 23.236 lei.

În anul 2015 s-au decontat de CJP Olt din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 191 facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 249.480 lei. De asemenea, au fost decontate 51 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei, acordându-se în total o sumă de 39.228 lei. Totodată, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 730.912 lei. Nu în ultimul rând din acelaşi fond s-au mai decontat şase despăgubiri de decese în valoare totală de 59.304 lei.

 

 
Alte articole din Societate:
215 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API