Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 14 februarie 2017, ora: 14:54
facebook twitter Feed rss
 

Peste 50 de afacerişti olteni, dosare penale pentru evaziune fiscală

Fiscul oltean, în luptă cu evazionişti

Evaziune de aproape 39 de milioane de lei. Asta au descoperit inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt în urma controalelor derulate anul trecut la patronii olteni. Nu mai puţin de 51de afacerişti olteni pot ajunge după gratii pentru acuzaţii de evaziune fiscală.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Evaziunea fiscală e în floare, iar asta o arată şi datele finanţiştilor olteni din 2016. Aproximativ 700 de acţiuni de inspecţie fiscală au derulat inspectorii Fiscului oltean, iar sute de patroni au fost depistaţi că eludau legea. Şmecheriile contabile îi pot costa libertatea pe 51 de patroni care au acum dosare penale pentru fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului de patronii evazionişti a fost calculat de reprezentanţii AJFP la aproape 39 milioane de lei milioane de lei. Inspecţia fiscală nu s-a lăsat doar cu dosare penale, ci şi cu amenzi pentru cei aflaţi în afara legii.

„În 2016, organele de inspecţie fiscală din cadrul AJFP Olt au efectuat 676 inspecţii fiscale din care 346 la contribuabili persoane juridice şi 330 la contribuabili persoane fizice. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 305.700 lei şi au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea continuării cercetărilor, 51 de plângeri penale pentru un prejudiciu în valoare de 38.991.168 lei”,
a precizat Florin Nicola, şef Birou programare, selectare şi analiză din cadrul activităţii de Inspecţie Fiscală.

De asemenea, în urma acţiunilor de control au fost aduse sume în plus la bugetul de stat. Şi decontul ilegal de TVA s-a aflat în atenţia finanţiştilor care au reuşit să aducă suplimentar la bugetul de stat sume substanţiale.

„Urmare a acţiunilor de inspecţie fiscale efectuate s-a aprobat la rambursare suma de 24.962.105 lei şi s-a respins suma de 1.615.191 lei, ceea ce reprezintă 6,07% din suma solicitată  la rambursare. Cea mai mare sumă respinsă la rambursare a fost de 243.721 lei în cazul unui operator economic cu domeniul de activitate-cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. De asemenea, au fost soluţionate un număr de 216 deconturi TVA în valoare de 26.577.296 lei. Totodată, la contribuabilii supuşi inspecţiei fiscale a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 11.201.190 lei”, a mai declarat Florin Nicola.


Cea mai mare sumă suplimentară stabilită de organele fiscale din cadrul AJFP Olt la operatori economici persoane juridice a fost de 28.046.954 lei, la un operator economic arondat Direcţiei generale a marilor Contribuabili, inspecţia fiscală fiind efectuată prin procedura delegării de competenţă. Cea mai mare sumă suplimentară stabilită de organele fiscale din cadrul AJFP Olt la operatori persoane fizice a fost de 432.934 lei pentru o persoană fizică neautorizată ce a desfăşurat activitate de comerţ cu autoturisme second-hand.

Principalele domenii identificate cu risc crescut de evaziune fiscală, potrivit inspectorilor fiscali, au fost: construcţii, intermedieri în comerţul cu produse diverse, turnarea metalelor neferoase uşoare, comerţul cu ridicata nespecializat şi recuperarea materialelor reciclabile sortate.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
FOTO. Prima zi de grevă generală la Garda de Mediu Olt: Fără inspecţii şi relaţii cu publicul

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API