Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 14 februarie 2017, ora: 14:54
facebook twitter Feed rss
 

Peste 50 de afacerişti olteni, dosare penale pentru evaziune fiscală

Fiscul oltean, în luptă cu evazionişti

Evaziune de aproape 39 de milioane de lei. Asta au descoperit inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt în urma controalelor derulate anul trecut la patronii olteni. Nu mai puţin de 51de afacerişti olteni pot ajunge după gratii pentru acuzaţii de evaziune fiscală.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Evaziunea fiscală e în floare, iar asta o arată şi datele finanţiştilor olteni din 2016. Aproximativ 700 de acţiuni de inspecţie fiscală au derulat inspectorii Fiscului oltean, iar sute de patroni au fost depistaţi că eludau legea. Şmecheriile contabile îi pot costa libertatea pe 51 de patroni care au acum dosare penale pentru fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului de patronii evazionişti a fost calculat de reprezentanţii AJFP la aproape 39 milioane de lei milioane de lei. Inspecţia fiscală nu s-a lăsat doar cu dosare penale, ci şi cu amenzi pentru cei aflaţi în afara legii.

„În 2016, organele de inspecţie fiscală din cadrul AJFP Olt au efectuat 676 inspecţii fiscale din care 346 la contribuabili persoane juridice şi 330 la contribuabili persoane fizice. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 305.700 lei şi au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea continuării cercetărilor, 51 de plângeri penale pentru un prejudiciu în valoare de 38.991.168 lei”,
a precizat Florin Nicola, şef Birou programare, selectare şi analiză din cadrul activităţii de Inspecţie Fiscală.

De asemenea, în urma acţiunilor de control au fost aduse sume în plus la bugetul de stat. Şi decontul ilegal de TVA s-a aflat în atenţia finanţiştilor care au reuşit să aducă suplimentar la bugetul de stat sume substanţiale.

„Urmare a acţiunilor de inspecţie fiscale efectuate s-a aprobat la rambursare suma de 24.962.105 lei şi s-a respins suma de 1.615.191 lei, ceea ce reprezintă 6,07% din suma solicitată  la rambursare. Cea mai mare sumă respinsă la rambursare a fost de 243.721 lei în cazul unui operator economic cu domeniul de activitate-cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. De asemenea, au fost soluţionate un număr de 216 deconturi TVA în valoare de 26.577.296 lei. Totodată, la contribuabilii supuşi inspecţiei fiscale a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 11.201.190 lei”, a mai declarat Florin Nicola.


Cea mai mare sumă suplimentară stabilită de organele fiscale din cadrul AJFP Olt la operatori economici persoane juridice a fost de 28.046.954 lei, la un operator economic arondat Direcţiei generale a marilor Contribuabili, inspecţia fiscală fiind efectuată prin procedura delegării de competenţă. Cea mai mare sumă suplimentară stabilită de organele fiscale din cadrul AJFP Olt la operatori persoane fizice a fost de 432.934 lei pentru o persoană fizică neautorizată ce a desfăşurat activitate de comerţ cu autoturisme second-hand.

Principalele domenii identificate cu risc crescut de evaziune fiscală, potrivit inspectorilor fiscali, au fost: construcţii, intermedieri în comerţul cu produse diverse, turnarea metalelor neferoase uşoare, comerţul cu ridicata nespecializat şi recuperarea materialelor reciclabile sortate.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API