Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 14 februarie 2017, ora: 15:28
facebook twitter Feed rss
 

CNAIR, soluţie pentru decongestionarea traficului din Balş: Treceri de pietoni semaforizate inteligent

CNAIR, soluţie pentru decongestionarea traficului din Balş: Treceri de pietoni semaforizate inteligent

Trecerile de pietoni din oraşul Balş vor fi semaforizate în mod inteligent, potrivit unui proiect al CNAIR prezentat drept soluţie pentru decongestionarea traficului rutier. Valoarea investiţiei depăşeşte 414.000 euro, TVA inclusă.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să instaleze uns sistem de semaforizare „inteligentă” la fiecare trecere de pietoni de pe DN 65 Craiova - Pitești și DN 6 Craiova - Timișoara, pe raza localităților Balș, respectiv Filiași, potrivit gds.ro.

Varianta aleasă în urma proiectului tehnic a fost cea privind semaforizarea în mod inteligent a trecerilor de pietoni din ambele orașe. Potrivit proiectului, funcționarea acestui sistem este adaptată traficului rutier și a cererii de către pietoni - „verde tot timpul”, pe baza detectorilor intruzivi și nonintruzivi care vor adapta timpii de semaforizare la condițiile de trafic, luând în calcul parametri ca lungimea cozilor de așteptare, viteza, fluxul de vehicule, detecția, cererea, interspațiul de timp între vehicule etc. Tot proiectul tehnic a stabilit și costurile pentru soluția aleasă: 414.390 de euro (inclusiv TVA), dintre care 352.505 euro construcții + montaj pentru semaforizarea din Balș, respectiv 458.199 de euro (inclusiv TVA), dintre care 393.124 de euro construcții + montaj pentru semaforizarea de la Filiași.

Legat de situația actuală din Balș, proiectul tehnic menționează că aici mai mult de o treime din lungimea totală a drumului care tranzitează localitatea implică o viteză de circulație redusă din cauza restricțiilor și a trecerilor de pietoni, pentru că „se acordă prioritate pietonilor care traversează într-un număr considerabil, întrerupând libera circulație prin oraș”.

CNAIR urmează să scoată la licitație, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, lucrările de executare a unui sistem de semaforizare la toate cele 12 treceri de pietoni din Balș și la zece treceri de pietoni din Filiași.

Recensământul de trafic pe anul 2015 realizat de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) arată că media zilnică anuală de vehicule (de la căruțe până la tiruri) este de 11.669/24 de ore pe DN 65, respectiv 11.742 vehicule/24 de ore pe DN 6, iar orașele Balș și Filiași ar fi printre cele mai afectate. Aici șoferii sunt nevoiți uneori să circule bară la bară, din cauza cozilor care se formează și care le pun nervii la încercare.

 
Alte articole din Administraţie:
1060 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API