Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 14 februarie 2017, ora: 16:34
facebook twitter Feed rss
 

Patru ferme de porci din judeţ vor putea beneficia de ajutorul de stat

Patru ferme de porci din judeţ vor putea beneficia de ajutorul de stat

Fermele de porci de la Scorniceşti, Tufeni şi Mihăeşti, care deţin fiecare peste o mie de porci, vor putea beneficia de programul ce se află acum în dezbatere publică privind ajutorul de stat oferit crescătorilor de suine.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Guvernul a lansat în dezbatere publică un document prin care iniţiază acordarea unui ajutor de stat crescătorilor de suine, iar pentru acest lucru fermierul trebuie să deţină cel puţin două sute de capete. Pentru accesarea „Programului carne de porc din ferme româneşti - 200 capete = 10.000 euro”, producătorii de carne de porc trebuie să livreze şi să clasifice în abatoare autorizate minimum 600 şi maximum 100.000 capete de porci graşi pe an per exploataţie.

Se va acorda ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii graşi, intraţi în exploataţia beneficiarului la o greutate de maximum 30kg/cap, livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate.

Tot în cadrul acestui program se face menţiunea că un producător de carne de porc poate beneficia de maximum 250 de pachete de sprijin pe an.

Şi acest program va fi derulat tot prin direcţii judeţene pentru agricultură, urmând ca fermierul să depună aici o solicitare.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, a precizat că patru ferme din judeţ ar putea beneficia de acest sprijin.

„Sunt discuţii avansate pentru acest sprijin destinat crescătorilor de porci. OUG este pusă în dezbatere. Am avea fermieri din judeţ care ar fi eligibili pentru acest sprijin. Sunt câteva ferme din judeţ care s-ar încadra: la Scorniceşti sunt două ferme, una la Tufeni şi una la Mihăeşti. Au câte o mie, două mii de porci, cea de la Tufeni are chiar şi mai multe capete”, a spus Marinescu.
 

 
Alte articole din Agricultură:
440 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API