Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 14 februarie 2017, ora: 17:04
facebook twitter Feed rss
 

DSVSA Olt aşteaptă reluarea procedurii de prelevare a probelor pentru depistarea E-coli

DSVSA Olt aşteaptă reluarea procedurii de prelevare a probelor pentru depistarea E-coli

La aproape un an distanţă de la scandalul izbucnit în Argeş, unde trei copii au murit după ce au fost diagnosticaţi cu Sindrom Hemolitic-Uremic, autorităţile nu mai prelevează probe pentru determinarea prezenţei Escherichia Coli, tulpina agresivă verotoxigenă. Specialiştii DSVSA Olt spun însă că acest program va continua, după ce va fi primită nota de serviciu în care se va preciza exact câte probe vor fi prelevate şi din ce tipuri de produse.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

La scurt timp după scandalul din Argeş, în Slatina au fost depistate două focare de E-coli. Ambele probe prelevate dintr-un magazin din Piaţa Zahana şi de la altul din Slatina au scos la iveală prezenţa E-coli, tulpina agresivă verotoxigenă, care poate determina Sindomul Hemolitic-Uremic.

Dacă magazinul din Piaţa Zahana a fost închis, iar 86 de kilograme de telemea de oaie au fost retrase de la comercializare, celălalt a vândut în întregime brânza, care a ajuns pe masa slătinenilor.

La acest moment, specialiştii DSVSA Olt aşteaptă o decizie de la nivel central pentru a putea continua prelevarea de astfel de probe.

Doctorul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa, a precizat că în nota internă se va preciza exact câte probe vor fi prelevate la nivelul judeţului şi din ce fel de produse. 

„În acest moment nu am primit încă nota de serviciu, dar s-a anunţat, săptămâna trecută în videoconferinţă, că vor fi trimise adrese referitoare la Planurile naţionale de determinare a prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă şi pentru contaminanţi şi reziduuri. Campania de anul trecut a fost stopată şi în acest moment se aplică numai măsurile Planurile Naţional de Supraveghere, nu se mai iau probe. Va veni planificare de la nivel naţional, fiecare judeţ are un număr de probe din anumite tipuri de unităţi. Aşteptăm nota, care vine cu planificare pe judeţe, pe sortimente de produse”, spus Venera Popa.

 
Alte articole din Societate:
248 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API