Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 14 februarie 2017, ora: 17:27
facebook twitter Feed rss
 

Carduri de sănătate pentru aproape patru mii de olteni decedaţi

Carduri de sănătate pentru aproape patru mii de olteni decedaţi

CAS Olt deţine la acest moment 3.923 de carduri care au fost tipărite, dar în momentul în care s-a încercat predarea lor către asiguraţi s-a constatat că aceştia decedaseră. Cardurile sunt arhivate pentru cinci ani la CAS Olt, urmând ca apoi să fie distruse.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Din momentul preluării bazei de date cu asiguraţii olteni şi până la predarea efectivă a cardului au trecut câteva luni, în 2014. În acest interval, aproape patru mii de asiguraţi au murit, iar poştaşii nu au mai avut cui să înmâneze cardul în baza căruia aveau acces electronic la sistemul naţional de sănătate.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că în cazul a 2.832 de decedaţi cardurile nu au mai ajuns la Poştă, fiind înregistrat decesul. Au fost însă şi situaţii când aparţinătorii s-au trezit cu poştaşii la uşă căutându-l pentru înmânarea cardului pe cel ce trecuse în nefiinţă.

„În judeţ, în 2014, s-au distribuit primele carduri, peste 200.000. Ele au fost tipărite în baza unei situaţii de la Evidenţa populaţiei de la începutul anului. Din acest moment şi până la distribuirea cardurilor a trecut ceva timp. Nouă ne-au venit 2.832 de carduri ale unor persoane care decedaseră între timp, iar acestea nu au mai ajuns la Poştă. Cardul nu a mai ajuns la uşa persoanei decedate. După distribuirea cardurilor de către poştaşi şi prin ghişeele noastre, s-au făcut patru inventarieri şi a mai rezultat un număr de 1.091 de carduri ai căror posesori au decedat. Aceste carduri au ajuns la uşa asiguraţilor care decedaseră, apoi ele s-au întors la CAS Olt. Astfel, în total au fost tipărite 3.923 de carduri pentru unele persoane decedate, acestea fiind depozitate la CAS Olt, unde sunt ţinute cinci ani şi apoi sunt distruse”, a spus Florin Ciocan.

 
Alte articole din Sănătate:
229 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API