Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 15 februarie 2017, ora: 16:05
facebook twitter Feed rss
 

Stănescu: „Cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Motivul adevărat al protestelor, chestiunile de ordin financiar”

Stănescu: „Cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Motivul adevărat al protestelor, chestiunile de ordin financiar”

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, a declarat, miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, că motivul adevărat al protestelor antiguvernamentale din ultimele săptămâni are legătura cu teama unor multinaţionale că vor avea de suferit în urma implementării programului de guvernare al PSD, care are printre prevederi obligarea firmelor să plătească taxe şi impozite în România.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Stănescu a afirmat că există multinaţionale care activează de peste două decenii în România, fără a plăti taxele şi impozitele în ţară. Senatorul spune că, în următoarele şase luni, odată cu implementarea prevederilor programului de guvernare al PSD, acest lucru nu va mai fi posibili. El a adăugat că acesta ar fi şi substratul implicării multinaţionalelor în protestele organizate în Piaţa Victoriei, în ultimele săptămâni.

„După 11 decembrie, cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Acesta a fost motivul principal pentru toate evenimentele petrecute în ultimul timp. Este un program curajos, realist şi este făcut pentru români şi pentru capitalul românesc. Multora nu le-a convenit şi aici mă refer la multinaţionale. Nu vorbesc de multinaţionalele care au activitate de producţie în această ţară, cum ar fi Dacia Renault sau alte firme care generează foarte multe locuri de muncă. Mă refer la firmele de servicii, care sunt învăţate de 26 de ani să nu lase nimic în această ţară. În programul de guvernare am arătat că, în următoarele şase luni, vom pune în aplicare o directivă a Uniunii Europene care obligă aceste firme plătească taxele şi impozitele în ţară. Sunt convins că citind cu atenţie programul de guvernare, când au văzut că aceşti bani vor rămâne în România pentru dezvoltarea ţării, nu prea le-a convenit”, a afirmat Paul Stănescu.

Social-democratul a opinat că Ordonanţa 13 este doar un pretext pentru solicitarea căderii guvernului, subliniind implicarea în proteste a multinaţionalelor care şi-au trimis angajaţii în piaţă.

„De asemenea, toate aceste ONG-uri, în mare parte sunt finanţate de marele om de afaceri Soros, n-au produs decât dezbinare, haos. Totul este o manipulare făcută de oameni care se pricep, profesionişti. Motivul adevărat vizează chestiunile de ordin financiar. Întreb retoric: credeţi că cei de la multinaţionale sau ONG-uri au avut ceva cu Ordonanţa 13, îi afecta pe ei în mod direct? Eu cred că nu. Am stat de vorbă cu oameni care au mers în Piaţa Victoriei, cunoştinţe de ale mele, care îşi făceau selfie să arate la serviciu că au fost acolo. Mai mult, programul de lucru a fost redus la multinaţionale pentru ca angajaţii să aibă timp să meargă în piaţă”, a declarat Stănescu.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care PSD va reuşi să pună în aplicare programul cu care a câştigat alegerile în 2016, niciun alt partid nu va putea să prevaleze în bătălia electorală de peste patru ani.

„S-a înţeles, după cum spuneam, că dacă PSD îşi pune în aplicare programul de guvernare, este complicat ca, în 2020, să vină la guvernare un alt partid. Bineînţeles, şi preşedintele Iohannis s-a gândit că şi el are mai puţine şanse în astfel de condiţii”,
a conchis Stănescu.

 
Alte articole din Politică:
1153 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API