Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 16 februarie 2017, ora: 14:47
facebook twitter Feed rss
 

Numărul petiţiilor primite şi soluţionate de Casa de Pensii Olt, în scădere

Numărul petiţiilor primite şi soluţionate de Casa de Pensii Olt, în scădere

Pe parcursul anului 2016, peste 1.200 de pensionari, dar şi persoane juridice au depus la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt scrisori şi petiţii.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

CJP Olt a primit peste 1.200 de petiţii, anul trecut
Comparativ cu anul 2015 numărul petiţiilor înregistrate anul trecut a fost în scădere cu peste două sute. Potrivit directorului executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache, toate cererile au fost soluţionate.

Problemele semnalate de petiţionari au fost diverse. Unii şi-au exprimat nemulţumiri referitoare la cuantumul pensiei, altele au constat în solicitări de informaţii privind modalitatea de calcul a punctajului mediu anual, condiţiile de pensionare şi privind popririle înfiinţate asupra pensiilor.

„În anul 2016, au fost înregistrate 1.226 de petiţii, mai puţin cu 219 faţă de anul 2015. Din acestea, 1.014 au făcut referire strict la pensii, patru au vizat probleme legate de stagiile de cotizare, 16 alte drepturi de asigurări sociale, însemnând bilete de tratamente şi ajutoare de deces, legi speciale, iar 192 au intrat la alte categorii de petiţii”, a precizat Smarandache.

La aceasta, se adaugă faptul că, în fiecare zi, conducerea CJP Olt primeşte în audienţe zeci de pensionari. Chiar dacă nelămuririle pe care le au o parte dintre aceştia pot fi rezolvate la ghişeele specializate, cei mai în vârstă nu sunt suficient de informaţi şi solicită consilierea directorilor.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API