Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 16 februarie 2017, ora: 14:55
facebook twitter Feed rss
 
Locuri libere în căminele pentru bătrâni din judeţ

Peste 30 la sută dintre persoanele cazate în cele două cămine de bătrâni din judeţ sunt cazuri sociale

Gradul de ocupare în cele două cămine este de aproape 85 la sută

Căminele de bătrâni din judeţul Olt dispun, la acest moment, încă de locuri libere, nu foarte multe la număr, însă suficiente pentru cei care ar avea nevoie de ajutor. Sunt disponibile aproximativ 15 locuri, iar solicitanţii trebuie să aibă peste 65 de ani, să nu deţină o locuinţă în proprietate şi să nu aibă unde locui.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt funcţionează două cămine pentru persoane vârstnice în regim rezidenţial la Slatina şi Fălcoiu, care în total asigură 100 de locuri de cazare.

De asemenea, de precizat este faptul că persoanele vârstnice care sunt încadrate într-un grad de handicap beneficiază de servicii adecvate în cadrul Centrelor de îngrijire şi asistenţă din Slatina, Spineni şi Şopârliţa.

Toate aceste centre funcţionează în clădiri noi sau recent renovate, graţie Consiliului Judeţean, care a derulat în ultimii ani investiţii fără precedent în domeniul asistenţei sociale menite să asigure condiţii la standarde europene în centrele de ocrotire socială.

Potrivit directorului adjunct al DGASPC Olt, Sorin Gheorghe, în momentul de faţă, în căminele pentru vârstnici din judeţ sunt disponibile 15 locuri, însă găzduirea într-un asemenea centru nu trebuie să fie decât ultima soluţie, în lipsă de altceva, aşa cum prevede legislaţia.

„În prezent, gradul de ocupare în cele două centre este de aproximativ 85 la sută. Din numărul total de persoane cazate în cele două centre, cel puţin 30 la sută sunt cazuri sociale, adică acele persoane care nu au venituri, nu au aparţinători şi care nu au nici locuinţă”,
a precizat directorul adjunct al DGASPC Olt.

În strategia judeţeană de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen mediu şi lung, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, cu sprijinul Consiliului Judeţean, va acorda în continuare o atenţie deosebită modernizării şi dezvoltării serviciilor existente.
 
Astfel, mai multe centre din subordinea DGASPC vor beneficia de investiţii importante în următorii ani, dar vor fi create şi alte structuri sociale. Printre investiţiile consistente care vor fi executate în următoarea perioadă se numără modernizarea şi reabilitarea complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina, reabilitarea integrală a Căminului de la Fălcoiu, obiectiv inclus pe lista de patrimoniu, precum şi înfiinţarea unui centru de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu handicap în oraşul Balş şi înfiinţarea de locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi.
 

 
Alte articole din Social:
281 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API