Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Eveniment » 17 februarie 2017, ora: 10:55
facebook twitter Feed rss
 

Anchetă DGASPC în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, printre agresori fiind şi un minor de 13 ani

Anchetă DGASPC în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, printre agresori fiind şi un minor de 13 ani

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a deschis o anchetă în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, la Giuvărăşti. În cazul minorului în vârstă de 13 ani, care ia parte la actele de violenţă din postura de agresor, încurajat fiind de unul dintre adulţi, există posibilitatea impunerii unei măsuri de supraveghere specializate.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat, vineri, pentru Gazeta Nouă că a solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă pentru a se stabili dacă minorii se află în situaţie de risc.

„Am văzut şi eu, de dimineaţă, cazul şi am luat legătura cu Primăria Giuvărăşti. Ştiu că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani şi un minor care au fost bătuţi de către un alt minor şi de un unchi al acestuia. Am solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă socială la domiciliul minorilor, să precizeze dacă se află în situaţia de risc”, a afirmat Piroşca.

O atenţie deosebită va fi dată în cazul minorului în vârstă de 13 ani care ia parte la actele de violenţă şi îl bate pe unul dintre adolescenţi, încurajat fiind de unul dintre adulţi.

„În ceea ce priveşte violenţa copilului care a fost agresor, se ocupă organele abilitate. Din câte cunoaştem noi până acum, măsura va fi de supraveghere specializată. În situaţia în care părintele nu poate asigura supravegherea specializată, în urma evaluării, dacă se impune, vom ajunge până la o măsură de protecţie specială. Se va face o evaluare şi socială, dar şi din punctul de vedere al faptelor comise”,
a mai declarat Rădiţa Piroşca.

Doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi 18 ani, din comuna Giuvărăşti, au fost bătuţi de doi bărbaţi din aceeaşi localitate, care îi suspectau de furt. Bărbaţii i-au chemat pe tineri la locuinţa unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit şi bătut. O parte din cele întâmplate a fost filmată de unul dintre agresori, în filmare putând fi văzut şi un alt minor, în vârstă de 13 ani, care îl bătea pe unul dintre băieţi.

Pe filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în faţa celor doi bărbaţi cerându-şi iertare pentru faptele de care erau acuzaţi. La un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl loveşte pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulţilor. Spre final filmării se poate vedea cum unul dintre bărbaţi îi loveşte cu sălbăticie pe băieţi.

Poliţiştii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe.

 
Alte articole din Eveniment:
434 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API