Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 30 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Eveniment » 17 februarie 2017, ora: 10:55
facebook twitter Feed rss
 

Anchetă DGASPC în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, printre agresori fiind şi un minor de 13 ani

Anchetă DGASPC în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, printre agresori fiind şi un minor de 13 ani

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a deschis o anchetă în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, la Giuvărăşti. În cazul minorului în vârstă de 13 ani, care ia parte la actele de violenţă din postura de agresor, încurajat fiind de unul dintre adulţi, există posibilitatea impunerii unei măsuri de supraveghere specializate.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat, vineri, pentru Gazeta Nouă că a solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă pentru a se stabili dacă minorii se află în situaţie de risc.

„Am văzut şi eu, de dimineaţă, cazul şi am luat legătura cu Primăria Giuvărăşti. Ştiu că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani şi un minor care au fost bătuţi de către un alt minor şi de un unchi al acestuia. Am solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă socială la domiciliul minorilor, să precizeze dacă se află în situaţia de risc”, a afirmat Piroşca.

O atenţie deosebită va fi dată în cazul minorului în vârstă de 13 ani care ia parte la actele de violenţă şi îl bate pe unul dintre adolescenţi, încurajat fiind de unul dintre adulţi.

„În ceea ce priveşte violenţa copilului care a fost agresor, se ocupă organele abilitate. Din câte cunoaştem noi până acum, măsura va fi de supraveghere specializată. În situaţia în care părintele nu poate asigura supravegherea specializată, în urma evaluării, dacă se impune, vom ajunge până la o măsură de protecţie specială. Se va face o evaluare şi socială, dar şi din punctul de vedere al faptelor comise”,
a mai declarat Rădiţa Piroşca.

Doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi 18 ani, din comuna Giuvărăşti, au fost bătuţi de doi bărbaţi din aceeaşi localitate, care îi suspectau de furt. Bărbaţii i-au chemat pe tineri la locuinţa unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit şi bătut. O parte din cele întâmplate a fost filmată de unul dintre agresori, în filmare putând fi văzut şi un alt minor, în vârstă de 13 ani, care îl bătea pe unul dintre băieţi.

Pe filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în faţa celor doi bărbaţi cerându-şi iertare pentru faptele de care erau acuzaţi. La un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl loveşte pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulţilor. Spre final filmării se poate vedea cum unul dintre bărbaţi îi loveşte cu sălbăticie pe băieţi.

Poliţiştii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe.

 
Alte articole din Eveniment:
474 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Diana Berbecaru

Vineri, la Drăgăneşti-Olt a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Recunosc, nu m-am aşteptat nicio secundă că voi fi impresionată de acest nou festival care se desfăşoara în judeţul nostru. Dar am avut parte de o adevărată desfăşurarea de forţe şi talent, de care m-am bucurat câtev ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API