Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 28 martie 2017, ora: 16:37
facebook twitter Feed rss
 

Expoziţie de pictură Viorela şi Vintilă Mihăescu, la Galeria „Artis”

Expoziţie de pictură Viorela şi Vintilă Mihăescu, la Galeria „Artis”

Joi, 30 martie 2017, cu începere de la ora 17.00, iubitorii de artă din municipiul Slatina şi nu numai sunt aşteptaţi la Galeria „Artis” a Muzeului Judeţean Olt, la vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor plastici Viorela şi Vintilă Mihăescu, intitulată „Impresii mediteraneene”.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Evenimentul de la Galeria „Artis” este organizat de Consiliul Judeţean Olt, Muzeul Judeţean şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

 

„Viorela şi Vintilă Mihăescu reprezintă o familie artistică cu notorietate în domeniul artelor vizuale româneşti. Dacă până acum, la Slatina, au mai vernisat expoziţii de tapiserie, grafică digitală, icoană pe lemn, acuarelă, de această dată, prin expoziţia «Impresii mediteraneene», ne introduc în universul fascinant al picturii clasice. Cei doi artişti au călătorit în ultimul an în Grecia (Lefkada, Parga, Thassos, Meganisi), Franţa (Coasta de Azur) şi Italia (Veneţia), iar din acest periplu mediteraneean ne-au dăruit o expoziţie cu locuri idilice unde Soarele şi Marea sunt elemente plastice primordiale. Insule stâncoase, plaje edenice, ţărmuri nesfârşite de mare, faleze şi golfuri în apus sau răsărit solar, măslini şi pini singuratici fremătând sub adieri de vânt, porturi şi bărci pescăreşti, locuri sfinte şi ruine solitare sunt doar câteva dintre subiectele ce au captivat atenţia şi sufletele unor călători prin timpuri şi civilizaţii mediteraneene. Expoziţia «Impresii mediteraneene» nu este altceva decât un jurnal artistic al emoţiilor, extazului şi privilegiului de a privi o altfel de lume, în care viaţa curge liniştit în cadenţa inefabilă a naturii, iar fiinţa umană este binecuvântată cu liniştea solitudinii şi harul armoniei”, a precizat Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.

 

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 21 aprilie.

 
Alte articole din Cultură:
884 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API