Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 29 martie 2017, ora: 17:34
facebook twitter Feed rss
 

„Zilele Medicale Slătinene”, la prima ediţie. Zeci de medici de la SJU Slatina vor prezenta lucrări ştiinţifice

Acest articol conţine 2 poze
„Zilele Medicale Slătinene”, la prima ediţie. Zeci de medici de la SJU Slatina vor prezenta lucrări ştiinţifice

Zeci de medici slătineni vor prezenta lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au tratat de-a lungul carierei în cadrul „Zilelor Medicale Slătinene”, un eveniment organizat de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în perioada 6-7 aprilie. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, unde îşi vor da întâlnire zeci de medici şi asistenţi de la cel mai mare spital din judeţ, dar şi de la alte unităţi medicale din Olt.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

37 de lucrări ştiinţifice elaborate de către medici şi asistenţi vor fi prezentate în cadrul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene” organizată la începutul lunii aprilie de conducerea SJU Slatina. Deschiderea oficială este programată pentru 6 aprilie, de la ora 12.00, urmând ca de la 14.00 mai mulţi medici slătineni de la SJU Slatina să prezinte patologia nouă ce poate fi abordată la nivelul unităţii medicale.

Astfel, prin cooptarea unor specialişti noi, la spitalul slătinean se pot face intervenţii chirurgicale noi, ce până acum doi ani nu puteau fi abordate aici, pacienţii fiind redirecţionaţi către alte centre din ţară.

Pentru că a efectuat zeci de intervenţii, în ultima perioadă, la nivelul spitalului slătineam, medicul George Craioveanu, şeful Secţie ORL de la nivelul SJU Slatina, va face o prezentare despre „Operabilitatea în cancerul de limbă şi planşeu oral”, lucrare ce va fi completată de cea a medicului Andrei Ştefănescu,  „Reconstrucţia de limbă”. Totodată, George Craioveanu va prezenta un caz rar de calcul salivar gigant.

În cadrul evenimentului, colectivul Secţiei de Chirurgie Generală de la SJU Slatina, coordonat de medicul Gabriel Chiriac, va ieşi la rampă cu „Colecistita acută litiazică - consideraţii pe marginea activităţii unui serviciu chirurgical de urgenţă”.

Cunoscutul neurolog slătinean, medicul Renică Diaconescu, alături de colegii săi mai tineri vor vorbi despre conduita terapeutică în tromboza venoasă cerebrală.

Prezentarea lucrărilor ştiinţifice va continua şi a doua zi, pe 7 aprilie, când mai mulţi ginecologi de la SJU Slatina vor vorbi despre naştere, operaţia cezariană, sarcina ectopică, iar asistentul Victoriţa Costea va explica importanţa alimentaţie naturale la nou-născut.

În cadrul acestui eveniment, medicii slătineni vor acoperi o vastă patologie fiind abordate şi chestiuni sensibile privind comunicare cu pacientul sau „aspecte ale malpraxisului în activitatea medicului de familie”. 

Managerul SJU Slatina, Elena Vişan, a declarat că acest regal este destinat exclusiv oamenilor care lucrează la nivelul unităţii medicale.

„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina exista oameni excepţionali, care zilnic fac minuni. Acest eveniment le este destinat în exclusivitate, ca o recunoaştere a implicării şi devotamentului dumnealor”, a spus Elena Vişan.

Cu acest prilej, va fi prezentat şi un film documentar despre istoria spitalului, ce va cuprinde date despre trecutul, prezentul şi viitorul unităţii medicale.

 
Alte articole din Sănătate:
2933 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API