Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 29 martie 2017, ora: 17:34
facebook twitter Feed rss
 

„Zilele Medicale Slătinene”, la prima ediţie. Zeci de medici de la SJU Slatina vor prezenta lucrări ştiinţifice

Acest articol conţine 2 poze
„Zilele Medicale Slătinene”, la prima ediţie. Zeci de medici de la SJU Slatina vor prezenta lucrări ştiinţifice

Zeci de medici slătineni vor prezenta lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au tratat de-a lungul carierei în cadrul „Zilelor Medicale Slătinene”, un eveniment organizat de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în perioada 6-7 aprilie. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, unde îşi vor da întâlnire zeci de medici şi asistenţi de la cel mai mare spital din judeţ, dar şi de la alte unităţi medicale din Olt.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

37 de lucrări ştiinţifice elaborate de către medici şi asistenţi vor fi prezentate în cadrul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene” organizată la începutul lunii aprilie de conducerea SJU Slatina. Deschiderea oficială este programată pentru 6 aprilie, de la ora 12.00, urmând ca de la 14.00 mai mulţi medici slătineni de la SJU Slatina să prezinte patologia nouă ce poate fi abordată la nivelul unităţii medicale.

Astfel, prin cooptarea unor specialişti noi, la spitalul slătinean se pot face intervenţii chirurgicale noi, ce până acum doi ani nu puteau fi abordate aici, pacienţii fiind redirecţionaţi către alte centre din ţară.

Pentru că a efectuat zeci de intervenţii, în ultima perioadă, la nivelul spitalului slătineam, medicul George Craioveanu, şeful Secţie ORL de la nivelul SJU Slatina, va face o prezentare despre „Operabilitatea în cancerul de limbă şi planşeu oral”, lucrare ce va fi completată de cea a medicului Andrei Ştefănescu,  „Reconstrucţia de limbă”. Totodată, George Craioveanu va prezenta un caz rar de calcul salivar gigant.

În cadrul evenimentului, colectivul Secţiei de Chirurgie Generală de la SJU Slatina, coordonat de medicul Gabriel Chiriac, va ieşi la rampă cu „Colecistita acută litiazică - consideraţii pe marginea activităţii unui serviciu chirurgical de urgenţă”.

Cunoscutul neurolog slătinean, medicul Renică Diaconescu, alături de colegii săi mai tineri vor vorbi despre conduita terapeutică în tromboza venoasă cerebrală.

Prezentarea lucrărilor ştiinţifice va continua şi a doua zi, pe 7 aprilie, când mai mulţi ginecologi de la SJU Slatina vor vorbi despre naştere, operaţia cezariană, sarcina ectopică, iar asistentul Victoriţa Costea va explica importanţa alimentaţie naturale la nou-născut.

În cadrul acestui eveniment, medicii slătineni vor acoperi o vastă patologie fiind abordate şi chestiuni sensibile privind comunicare cu pacientul sau „aspecte ale malpraxisului în activitatea medicului de familie”. 

Managerul SJU Slatina, Elena Vişan, a declarat că acest regal este destinat exclusiv oamenilor care lucrează la nivelul unităţii medicale.

„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina exista oameni excepţionali, care zilnic fac minuni. Acest eveniment le este destinat în exclusivitate, ca o recunoaştere a implicării şi devotamentului dumnealor”, a spus Elena Vişan.

Cu acest prilej, va fi prezentat şi un film documentar despre istoria spitalului, ce va cuprinde date despre trecutul, prezentul şi viitorul unităţii medicale.

 
Alte articole din Sănătate:
3654 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API