Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 5 aprilie 2017, ora: 13:27
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Tânără din Balş, premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, din judeţul Suceava

Acest articol conţine 2 poze
FOTO. Tânără din Balş, premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, din judeţul Suceava

Georgiana Adriana Năstasie, elevă a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Balş, a reuşit să obţină unul dintre cele zece premii întâi acordare la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, desfăşurat la Ciocăneşti, în judeţul Suceava.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

La cea de a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti au participat 62 de copii din judeţele Suceava, Tulcea, Brăila, Braşov, Cluj şi Olt.

Judeţul Olt a fost reprezentat de meşterii populari încondeietori de ouă Petre Ciobanu, din Călui, şi Daniela Voicu, din Balş, alături de ucenica lor Georgiana Adriana Năstasie.

Meşterii olteni şi ucenica lor au mers la acest festival să reprezinte judeţul Olt sprijiniţi ca de obicei de Consiliul Judeţean Olt prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt şi de consultantul artistic Valeru Ciurea, cel care de ani buni se ocupă de meşteşugurile tradiţionale, de meşterii populari, dar şi de obiceiurile şi tradiţiile din judeţul Olt.

„Cei doi meşteri pregătesc, în fiecare an, noi generaţii de copii încondeietori de ouă, copii care îndrăgesc acest meşteşug pe care şi meşterii lor l-au preluat de la cel care a fost cel mai cunoscut încondeietor de ouă de pe Valea Olteţului, Tudor Diaconeasa de la Oboga. După ce la câteva dintre ediţiile precedente elevi ai celor doi meşteri au obţinut rezultate remarcabile, iată că, şi anul acesta, dintre cei 62 de copii de şcoli gimnaziale înscrişi la concursul de încondeiat ouă, Năstasie Georgiana Adriana, elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Balş şi ucenică a Danielei Voicu, a obţinut unul dintre cele zece locuri întâi acordate de un juriul de specialitate format din muzeografi de la Muzeul Ouălor Încondeiate Suceava, Muzeul de Etnografie Vatra Dornei şi Muzeul Naţional al Satului «Dimitrie Gusti» din Bucureşti”,
a declarat Valeru Ciurea.

 
Alte articole din Cultură:
1709 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API