Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Politică » 5 aprilie 2017, ora: 14:11
facebook twitter Feed rss
 

Marius Iancu: „România va accesa fonduri europene de 230 de milioane de euro pentru reducerea şomajului”

Marius Iancu: „România va accesa fonduri europene de 230 de milioane de euro pentru reducerea şomajului”

Deputatul Marius Iancu se numără printre parlamentarii care au dat aviz favorabil modificării şi completării Legii privind sistemul asigurărilor de şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, ce are ca scop reducerea deficitului de muncă din anumite regiuni şi crearea de condiţii pentru românii plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Deputatul de Olt spune că România va putea accesa peste 230 de milioane de euro pentru punerea în aplicare a acestor măsuri.

„România va accesa fonduri europene de 230 de milioane de euro pentru reducerea şomajului. Am dat aviz favorabil, în Comisia de Buget - Finanţe, pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Scopul acestui proiect este reducerea deficitului de forţă de muncă în anumite regiuni, încurajarea investiţiilor în zonele defavorizate sau posibilitatea românilor din Anglia sau Irlanda de Nord să se întoarcă şi să muncească în România”, a afirmat Marius Iancu.

Aceasta este o măsură prevăzut în programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile, potrivit lui Iancu.

„Printre altele, proiectul de lege prevede ca persoanele care se încadrează în altă localitate decât cea de domiciliu, iar angajatorul sau autorităţile locale nu le oferă locuinţă, primesc din partea statului o primă de instalare cuprinsă între 12.500 şi 15.500 de lei. Firmele care angajează absolvenţi, persoane peste 45 de ani sau persoane cu handicap primesc 900 de lei pe lună, de la stat, timp de 12, respectiv 18 luni. Implementăm în acest fel o altă măsură din Programul de Guvernare”, a adăugat Marius Iancu.

 
Alte articole din Politică:
2506 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API