Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 5 aprilie 2017, ora: 14:43
facebook twitter Feed rss
 

Două zile cu conferinţe medicale, la Slatina. Start la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”

Două zile cu conferinţe medicale, la Slatina. Start la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”

ORL-işti, chirurgi, radiologi, neurologi, urologi, legişti, ginecologi şi dermatologi, dar şi asistenţi de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se vor reuni, timp de două zile, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Astfel, joi, se va da startul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene”, urmând a fi prezentate 37 de lucrări ştiinţifice.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Cei mai cunoscuţi medici ai spitalului slătinean vor expune, joi şi vineri, lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au întâlnit de-a lungul carierei.
 
Evenimentul va începe joi, la ora 12.00, prima prezentare aparţinând medicului George Craioveanu, cel care a iniţiat la Slatina intervenţii chirurgicale faciale reconstructive. Graţie acestui medic, care a participat la stagii de pregătire în Germania, Italia şi New York, pacienţii olteni nu mai sunt puşi pe drumuri şi se pot opera la Slatina în cazul unor traumatisme suferite sau pentru excizarea tumorilor, fiindu-le reconstruite porţiunile feţei sau ale gâtui ce au fost afectate.

Tot în prima zi îşi vor prezenta lucrările chirurgul Gabriel Chiriac, neurologul Renică Diaconescu, chirurgul plastician Constantin Corbea, dar şi legiştii Radu Liviu şi Sorin Lesnic.

Evenimentul de la Slatina va debuta a doua zi tot la ora 12.00, asistentul Nuşa Iancău urmând a prezenta lucrarea „Naşterea - un miracol”. Ginecologul Adela Manta va aduce în discuţie o temă de actualitate în societatea modernă, aceasta vorbind asistenţei despre „Operaţia de cezariană între modă şi necesitate”.

Pentru că orice intervenţie chirurgicale implică şi un anestezist, medicul Alina Chiriac va expune care sunt implicaţiile anesteziei spinale pentru femeile ce suferă o cezariană.

Ziua va continua cu medicul Mihaela Muntean care va prezenta „Aspecte citologice în screeningul de prevenţie al cancerului cervical”.

„Lucrările reflectă activitatea de la nivelul spitalului slătinean”


Prima ediţie a acestui eveniment este aşteptată cu interes de reprezentanţii unităţii medicale slătinene. Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, şi-ar dori ca această conferinţă medicală să devină o tradiţie la Slatina.


„Începând cu acest an, SJU Slatina iniţiază acest proiect ce ne dorim să devină o tradiţie. «Zilele Medicale Slătinene» se va desfăşura timp de două zile, pe 6 şi 7 aprilie, la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» Slatina, unde colegii noştri medici şi asistenţi vor face prezentări în care se va reflecta, în special, activitatea profesională de la nivelul Spitalului Slatina. Vor fi prezentări adresate în principal profesioniştilor din domeniul medical. În cea de a doua zi, avem unele prezentări care se adresează şi publicului larg, dar sunt tot cu temă medicală. La ediţiile următoare, încercăm să atragem participanţi din rândul personalului medical, dar şi din rândul oficialităţilor şi instituţiilor cu care spitalul nostru colaborează”, a spus Cătălin Pătru.

 
Alte articole din Sănătate:
915 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Pacient  6 aprilie 2017, 12:37
Tot respectul pentru d-l Doctor Craioveanu!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API