Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 5 aprilie 2017, ora: 14:43
facebook twitter Feed rss
 

Două zile cu conferinţe medicale, la Slatina. Start la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”

Două zile cu conferinţe medicale, la Slatina. Start la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”

ORL-işti, chirurgi, radiologi, neurologi, urologi, legişti, ginecologi şi dermatologi, dar şi asistenţi de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se vor reuni, timp de două zile, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Astfel, joi, se va da startul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene”, urmând a fi prezentate 37 de lucrări ştiinţifice.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Cei mai cunoscuţi medici ai spitalului slătinean vor expune, joi şi vineri, lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au întâlnit de-a lungul carierei.
 
Evenimentul va începe joi, la ora 12.00, prima prezentare aparţinând medicului George Craioveanu, cel care a iniţiat la Slatina intervenţii chirurgicale faciale reconstructive. Graţie acestui medic, care a participat la stagii de pregătire în Germania, Italia şi New York, pacienţii olteni nu mai sunt puşi pe drumuri şi se pot opera la Slatina în cazul unor traumatisme suferite sau pentru excizarea tumorilor, fiindu-le reconstruite porţiunile feţei sau ale gâtui ce au fost afectate.

Tot în prima zi îşi vor prezenta lucrările chirurgul Gabriel Chiriac, neurologul Renică Diaconescu, chirurgul plastician Constantin Corbea, dar şi legiştii Radu Liviu şi Sorin Lesnic.

Evenimentul de la Slatina va debuta a doua zi tot la ora 12.00, asistentul Nuşa Iancău urmând a prezenta lucrarea „Naşterea - un miracol”. Ginecologul Adela Manta va aduce în discuţie o temă de actualitate în societatea modernă, aceasta vorbind asistenţei despre „Operaţia de cezariană între modă şi necesitate”.

Pentru că orice intervenţie chirurgicale implică şi un anestezist, medicul Alina Chiriac va expune care sunt implicaţiile anesteziei spinale pentru femeile ce suferă o cezariană.

Ziua va continua cu medicul Mihaela Muntean care va prezenta „Aspecte citologice în screeningul de prevenţie al cancerului cervical”.

„Lucrările reflectă activitatea de la nivelul spitalului slătinean”


Prima ediţie a acestui eveniment este aşteptată cu interes de reprezentanţii unităţii medicale slătinene. Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, şi-ar dori ca această conferinţă medicală să devină o tradiţie la Slatina.


„Începând cu acest an, SJU Slatina iniţiază acest proiect ce ne dorim să devină o tradiţie. «Zilele Medicale Slătinene» se va desfăşura timp de două zile, pe 6 şi 7 aprilie, la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» Slatina, unde colegii noştri medici şi asistenţi vor face prezentări în care se va reflecta, în special, activitatea profesională de la nivelul Spitalului Slatina. Vor fi prezentări adresate în principal profesioniştilor din domeniul medical. În cea de a doua zi, avem unele prezentări care se adresează şi publicului larg, dar sunt tot cu temă medicală. La ediţiile următoare, încercăm să atragem participanţi din rândul personalului medical, dar şi din rândul oficialităţilor şi instituţiilor cu care spitalul nostru colaborează”, a spus Cătălin Pătru.

 
Alte articole din Sănătate:
1627 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Pacient  6 aprilie 2017, 12:37
Tot respectul pentru d-l Doctor Craioveanu!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API