Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 6 aprilie 2017, ora: 13:25
facebook twitter Feed rss
 

Ce faceţi dacă deveniţi victime ale violenţei în familie? Sfaturile poliţiştilor, în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Ce faceţi dacă deveniţi victime ale violenţei în familie? Sfaturile poliţiştilor, în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Poliţiştii olteni desfăşoară, în această săptămână, o serie de întâlniri cu cetăţeni şi elevi în cadrul cărora dezbat aspecte privind violenţa în familie. Oamenii legii au venit şi cu sfaturi, indicându-le celor prezenţi cum să acţioneze dacă devin victime ale violenţei în familie.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au organizat activităţi informativ preventive la sediul unei societăţi comerciale care produce confecţii textile, cu acest prilej fiind dezbătute aspecte privind violenţa în familie.

De asemenea, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate vor desfăşura activităţi la Liceul „Ştefan Diaconescu” din Potcoava, urmărindu-se conştientizarea participanţilor cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenţei în familie.

Totodată, au fost prezentate drepturile şi măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecţiei victimelor violenţei în familie, precum şi instituţiile implicate în gestionarea acestui fenomen.

„Violenţa în familie reprezintă agresiunea fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârşită cu intenţie de către un membru al familiei, împotriva altui membru. Ea nu se manifestă izolat, ci se repetă în cazul în care nu se iau măsuri”,
a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.


Ce faceţi dacă deveniţi victime ale violenţei în familie?


Anunţaţi Poliţia şi depuneţi o plângere;

Vă prezentaţi la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine un certificat medico-legal, care să ateste leziunile suferite în urma agresiunii;

În cazul în care sunt copii implicaţi, adresaţi-vă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului;

Solicitaţi ordin de protecţie, dacă este cazul;

Nu vă retrageţi plângerea! Nu vă amăgiţi crezând că nu vă va mai lovi! Copiii trebuie să crească într-un mediu sigur.

 
Alte articole din Societate:
1322 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API