Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 6 aprilie 2017, ora: 18:48
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Cazuri care i-au şocat şi pe doctori, prezentate la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”. Reconstrucţie de limbă, intervenţie de succes, la Slatina

Acest articol conţine 4 poze
FOTO. Cazuri care i-au şocat şi pe doctori, prezentate la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”. Reconstrucţie de limbă, intervenţie de succes, la Slatina

Medicii tineri cooptaţi în ultimii ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au reuşit să schimbe percepţia asupra unităţii medicale. Aceştia au stabillit o relaţie cu pacienţii lor, le-au câştigat încrederea şi le-au rezolvat afecţiunile aici, la Slatina. 17 medici de la spitalul slătinean au prezentat joi, în cadrul „Zilelor Medicale Slătinene” cazuri medicale complicate pe care au reuşit să le rezolve cu succes la Slatina.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Pentru că au reuşit să facă lucruri inedite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi să abordeze o patologie ce până acum câţiva ani era tratată doar în centre universitare, 17 medici slătineni s-au întrecut, joi, la „Zilele Medicale Slătinene” în a prezenta lucrări ştiinţifice şi cazuri ale unor pacienţi olteni pe care i-au investigat, diagnosticat şi operat cu succes.

Şcoliţi în puternice centre universitare din ţară şi chiar de peste hotare, medici tineri, dedicaţi, şi-au găsit locul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde au reuşit să câştige încrederea pacienţilor şi să le trateze afecţiuni extrem de grave.
Aceşti medici fac cinste spitalului din Slatina şi au reuşit ca în scurt timp să schimbe percepţia asupra unităţii medicale.  

Astfel, primul care şi-a prezentat lucrarea este medicul George Craioveanu, care a expus cazurile a doi-trei pacienţi ce s-au confruntat cu cancerul de limbă şi planşeu oral.

George Craioveanu face echipă în repetate rânduri cu medicul Andrei Ştefănescu, de la Compartimentul de Chirurgie Plastică. Cei doi fac minuni în sala de operaţie, reuşind să extirpe tumori din planşeu oral şi totodată să redea înfăţişarea pacienţilor mutilaţi de boală.

Modest, medicul George Craioveanu a precizat că pacienţii săi se recuperează, unul dintre ei prezentând doar un defect atunci când pronunţă litera c.

„Ca să diagnosticăm cancerul de limbă şi planşeu oral facem un istoric al pacientului şi ne folosim de imagistică. Biopsia este şi ea foarte importantă. Pacienţii nu se prezintă la spital în stadii incipiente, când tumorile sunt relativ mici, sub doi centrimetri, iar unele se pot rezolva chiar sub anestezie locală, altele prin intervenţii de mică amploare, pacienţii intrând în activitate destul de rapid. Avem pacienţi ce au avut tumori foarte mari pe care i-am operat şi s-au recuperat foarte bine. Un pacient nu poate pronunţa litera c după ce a fost operat de un cancer de limbă”, a spus Craioveanu.

După ce specialistul de la Compartimentul Chirurgie Buco-maxilo-facială din cadrul SJU Slatina scoate tumora, plasticianul Andrei Ştefănescu încearcă să reconstruiască limba cu un lambou. 

„Lamboul a fost experimentat în 1978 în China, medicina a avansat imediat. În 1981 a pătruns şi în Europa. Cu ajutorul lui, pacientul simte durerea, simte căldura, dar nu putem să-i redăm gustul, din păcate nu putem reconstrui gustul cu niciun fel de lambou”,
a spus Andrei Ştefănescu.

Aparatura medicală performantă, indispensabilă în diagnosticare


Chirurgul Gabriel Chiriac, şeful Secţiei de Chirurgie de la nivelul SJU Slatina, a prezentat un studiu retrospectiv pe trei ani privind abordarea colecistitei acute litiazice.

Pentru că SJU Slatian dispune de două computere tomograf performante, medicii slătineni diagnostichează cu succes tumori cerebrale. Radiologul Anca Iordache a prezentat retrospectiva a 54 de cazuri, din perioada 2016-2017, majoritatea fiind pacienţi prezentaţi prin UPU Slatina pentru simptomatologie nespecifică, aceştia fiind diagnosticaţi cu diferite tipuri de tumori.

Prezentările au fost continuate de hematologul Cornel Moisă, urologii Bogdan Georgescu şi Radu Ungureanu, de chirurgului plastician Constantin Corbea, dar şi legiştii Liviu Radu şi Sorin Lesnic.

„Zilele Medicale Slătinene” vor continua şi vineri, de la ora 12.00, mai mulţi ginecologi slătineni, anatomopatologi şi dermatologi de la SJU Slatina prezentând cazuri deosebite pe care le-au descoperit şi tratat la unitatea medicală din judeţ.
 

 
Alte articole din Sănătate:
1747 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API