Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 8 aprilie 2017, ora: 16:17
facebook twitter Feed rss
 

Oltenii pot cumpăra ouă ecologice din trei ferme din judeţ. O jumătate de milion de găini ouătoare, în crescătoriile olteneşti

Oltenii pot cumpăra ouă ecologice din trei ferme din judeţ. O jumătate de milion de găini ouătoare, în crescătoriile olteneşti

Olteniilor nu le vor lipsi de pe masa de Paşte ouăle roşii, simbolul Sărbătorii Învierii Domnului. Cei care nu au în gospodării şi le pot procura din cele şase ferme olteneşti, ce însumează peste o jumătate de milion de găini ouătoare. Pentru cei mai pretenţioşi, fermele de la Curtişoara, Văleni şi Leleasca oferă şi ouă ecologice.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro
Reprezentanţii DSVSA Olt recomandă oltenilor să cumpere ouă doar din centre autorizate. Ouăle trebuie să fie marcate cu codul de producător, termenul de valabilitate şi să nu aibă coaja crăpată sau lovită.
 
Oltenii pot cumpăra ouă din şase ferme ce se află pe raza judeţului. Astfel, sute de mii de ouă sunt sunt produse zilnic în fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi şi Văleni. Cei care ţin la sănătatea lor şi vor să mănânce bio pot cumpăra ouă ecologice de la fermele din Văleni, Leleasca şi Curtişoara, găinile din aceste localităţi fiind crescute în libertate.
 
Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că Oltul este fruntaş în rândul judeţelor care produc ouă, acestea ajungând în toate colţurile ţării.
„Toate cele şase fermele din judeţ de găini ouătoare au centre proprii de colectare şi ambalare. Avem fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi, şi Văleni. În aceste ferme sunt peste 500.000 de găini ouătoare însistemul convenţional, plus că în trei crescătorii de găini sunt produse şi ouă ecologice: la Văleni, Leleasca şi Curtişoara. Oltul este unul dintre judeţele care produce cea mai mare cantitate de ouă. Aceste ferme au distribuţie în toată ţara, nu distribuie doar pe raza judeţului Olt”, a spus Bolborea. 

 

 
Alte articole din Comunitate:
806 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API