Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 8 aprilie 2017, ora: 16:17
facebook twitter Feed rss
 

Oltenii pot cumpăra ouă ecologice din trei ferme din judeţ. O jumătate de milion de găini ouătoare, în crescătoriile olteneşti

Oltenii pot cumpăra ouă ecologice din trei ferme din judeţ. O jumătate de milion de găini ouătoare, în crescătoriile olteneşti

Olteniilor nu le vor lipsi de pe masa de Paşte ouăle roşii, simbolul Sărbătorii Învierii Domnului. Cei care nu au în gospodării şi le pot procura din cele şase ferme olteneşti, ce însumează peste o jumătate de milion de găini ouătoare. Pentru cei mai pretenţioşi, fermele de la Curtişoara, Văleni şi Leleasca oferă şi ouă ecologice.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro
Reprezentanţii DSVSA Olt recomandă oltenilor să cumpere ouă doar din centre autorizate. Ouăle trebuie să fie marcate cu codul de producător, termenul de valabilitate şi să nu aibă coaja crăpată sau lovită.
 
Oltenii pot cumpăra ouă din şase ferme ce se află pe raza judeţului. Astfel, sute de mii de ouă sunt sunt produse zilnic în fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi şi Văleni. Cei care ţin la sănătatea lor şi vor să mănânce bio pot cumpăra ouă ecologice de la fermele din Văleni, Leleasca şi Curtişoara, găinile din aceste localităţi fiind crescute în libertate.
 
Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că Oltul este fruntaş în rândul judeţelor care produc ouă, acestea ajungând în toate colţurile ţării.
„Toate cele şase fermele din judeţ de găini ouătoare au centre proprii de colectare şi ambalare. Avem fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi, şi Văleni. În aceste ferme sunt peste 500.000 de găini ouătoare însistemul convenţional, plus că în trei crescătorii de găini sunt produse şi ouă ecologice: la Văleni, Leleasca şi Curtişoara. Oltul este unul dintre judeţele care produce cea mai mare cantitate de ouă. Aceste ferme au distribuţie în toată ţara, nu distribuie doar pe raza judeţului Olt”, a spus Bolborea. 

 

 
Alte articole din Comunitate:
1554 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API