Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 8 aprilie 2017, ora: 16:30
facebook twitter Feed rss
 

DSVSA Olt, amenzi de aproape 50.000 de lei. Mieii sacrificaţi în cele cinci centre avizate temporar din judeţ nu pot ajunge în centre autorizate

DSVSA Olt, amenzi de aproape 50.000 de lei. Mieii sacrificaţi în cele cinci centre avizate temporar din judeţ nu pot ajunge în centre autorizate

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, specialiştii DSVSA Olt intensifică controalele în această perioadă, când oltenii îşi fac aprovizionarea pentru Sărbătorile Pascale. Astfel, DSVSA Olt a aplicat amenzi în valoare de 49.000 lei, iar controalele intensive vor continua până la mijlocul acestei luni.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii DSVSA Olt au stabilit pentru această perioadă un program prelungit de lucru, între 07.00-17.00 de luni până sâmbătă, iar duminica de la 08.00-16.00, fiind pus la dispoziţia consumatorilor un tel verde 0800.826787, unde pot reclama toate neregulile constatate.Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, DSVSA Olt a demarat ample controale, în această perioadă.

 

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că numai în această lună au fost aplicate amenzi în valoare de 49.000 lei.

 

„DSVSA Olt a început acţiunile specifice Sărbătorilor Pascale. De la începutul lunii au fost efectuate 61 de controale, fiind aplicate patru sancţiuni: două avertismente şi cinci amenzi contravenţionale în valoare de 49.000 lei. Dacă sunt depistate abateri de la normele sanitar veterinare, oltenii pot reclama toate neconformităţile constate la tel verde 0800.826787. Consumatorii trebuie să se aprovizioneze numai din unităţi autorizate sanitar veterinare”, a spus Bolborea.Cinci primării din judeţ, Caracal, Drăgăneşti, Balş, Slatina şi Osica au solicitat DSVSA Olt avizarea temporară a târgurilor pentru această perioadă.„Toate carcasele de miel rezultate în urma sacrificărilor din aceste centre vor fi numai pentru consum propriu şi nu au voie să ajungă în centre autorizate sanitar veterinar. Carcasele vor purta o ştampilă de formă rotundă, care este valabilă doar pe perioada 1 aprilie - 14 aprilie, pe perioada cât este acordată această derogare”, a adăugat Bolborea.

 
Alte articole din Societate:
1340 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API