Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 8 aprilie 2017, ora: 16:30
facebook twitter Feed rss
 

DSVSA Olt, amenzi de aproape 50.000 de lei. Mieii sacrificaţi în cele cinci centre avizate temporar din judeţ nu pot ajunge în centre autorizate

DSVSA Olt, amenzi de aproape 50.000 de lei. Mieii sacrificaţi în cele cinci centre avizate temporar din judeţ nu pot ajunge în centre autorizate

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, specialiştii DSVSA Olt intensifică controalele în această perioadă, când oltenii îşi fac aprovizionarea pentru Sărbătorile Pascale. Astfel, DSVSA Olt a aplicat amenzi în valoare de 49.000 lei, iar controalele intensive vor continua până la mijlocul acestei luni.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii DSVSA Olt au stabilit pentru această perioadă un program prelungit de lucru, între 07.00-17.00 de luni până sâmbătă, iar duminica de la 08.00-16.00, fiind pus la dispoziţia consumatorilor un tel verde 0800.826787, unde pot reclama toate neregulile constatate.Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, DSVSA Olt a demarat ample controale, în această perioadă.

 

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că numai în această lună au fost aplicate amenzi în valoare de 49.000 lei.

 

„DSVSA Olt a început acţiunile specifice Sărbătorilor Pascale. De la începutul lunii au fost efectuate 61 de controale, fiind aplicate patru sancţiuni: două avertismente şi cinci amenzi contravenţionale în valoare de 49.000 lei. Dacă sunt depistate abateri de la normele sanitar veterinare, oltenii pot reclama toate neconformităţile constate la tel verde 0800.826787. Consumatorii trebuie să se aprovizioneze numai din unităţi autorizate sanitar veterinare”, a spus Bolborea.Cinci primării din judeţ, Caracal, Drăgăneşti, Balş, Slatina şi Osica au solicitat DSVSA Olt avizarea temporară a târgurilor pentru această perioadă.„Toate carcasele de miel rezultate în urma sacrificărilor din aceste centre vor fi numai pentru consum propriu şi nu au voie să ajungă în centre autorizate sanitar veterinar. Carcasele vor purta o ştampilă de formă rotundă, care este valabilă doar pe perioada 1 aprilie - 14 aprilie, pe perioada cât este acordată această derogare”, a adăugat Bolborea.

 
Alte articole din Societate:
637 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API