Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 10 aprilie 2017, ora: 15:13
facebook twitter Feed rss
 

ITM Olt are o linie telefonică deschisă pentru sesizări, în zilele nelucrătoare

ITM Olt are o linie telefonică deschisă pentru sesizări, în zilele nelucrătoare

Salariaţii din sectorul public şi privat vor avea un week-end prelungit la sfârşitul acestei luni. După liberul din a doua zi de Paşte, angajaţii vor sta acasă de Ziua Muncii. În acest an, 1 mai pică lunea, prin urmare week-end-ul va fi unul prelungit. Angajatorii care nu acordă liber salariaţilor riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. Sesizările pot fi făcute la numărul 0249.439.283, linie telefonică deschisă în zilele nelucrătoare de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Fie că lucrează în sectorul public, fie în cel privat, salariaţii vor avea liber de Ziua Muncii. Ultimul week-end din aprilie se leagă de 1 mai, prin urmare angajaţii vor putea profita de câteva zile libere. Cu excepţia anumitor sectoare, în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie, toţi ceilalţi salariaţi vor sta acasă. De asemenea, personalul din unităţile sanitare şi alimentaţie publică se va prezenta la muncă în zilele nelucrătoare, însă li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Nerespectarea legislaţiei de către angajatori atrage sancţiuni cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

„Atragem atenţia angajatorilor cu privire la obligaţia de a respecta prevederile Codului Muncii privind zilele nelucrătoare. Avem o linie telefonică deschisă la numărul 0249.439.283, în care toate apelurile vor fi redirecţionate către un inspector, urmând ca ulterior să verificăm dacă sesizările sunt reale”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Alte zile libere vor fi de Ziua Copilului (1 iunie), a doua zi de Rusalii (5 iunie), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Andrei (30 noiembrie), Ziua Naţională a României (1 decembrie), prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie).

 
Alte articole din Actualitate:
1244 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API