Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 10 aprilie 2017, ora: 15:13
facebook twitter Feed rss
 

ITM Olt are o linie telefonică deschisă pentru sesizări, în zilele nelucrătoare

ITM Olt are o linie telefonică deschisă pentru sesizări, în zilele nelucrătoare

Salariaţii din sectorul public şi privat vor avea un week-end prelungit la sfârşitul acestei luni. După liberul din a doua zi de Paşte, angajaţii vor sta acasă de Ziua Muncii. În acest an, 1 mai pică lunea, prin urmare week-end-ul va fi unul prelungit. Angajatorii care nu acordă liber salariaţilor riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. Sesizările pot fi făcute la numărul 0249.439.283, linie telefonică deschisă în zilele nelucrătoare de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Fie că lucrează în sectorul public, fie în cel privat, salariaţii vor avea liber de Ziua Muncii. Ultimul week-end din aprilie se leagă de 1 mai, prin urmare angajaţii vor putea profita de câteva zile libere. Cu excepţia anumitor sectoare, în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie, toţi ceilalţi salariaţi vor sta acasă. De asemenea, personalul din unităţile sanitare şi alimentaţie publică se va prezenta la muncă în zilele nelucrătoare, însă li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Nerespectarea legislaţiei de către angajatori atrage sancţiuni cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

„Atragem atenţia angajatorilor cu privire la obligaţia de a respecta prevederile Codului Muncii privind zilele nelucrătoare. Avem o linie telefonică deschisă la numărul 0249.439.283, în care toate apelurile vor fi redirecţionate către un inspector, urmând ca ulterior să verificăm dacă sesizările sunt reale”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Alte zile libere vor fi de Ziua Copilului (1 iunie), a doua zi de Rusalii (5 iunie), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Andrei (30 noiembrie), Ziua Naţională a României (1 decembrie), prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie).

 
Alte articole din Actualitate:
547 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API