Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 10 aprilie 2017, ora: 16:09
facebook twitter Feed rss
 

Ca să nu piardă subvenţia pentru păşune, zeci de primării din Olt au solicitat OSPA Olt întocmirea amenajamentelor pastorale

Ca să nu piardă subvenţia pentru păşune, zeci de primării din Olt au solicitat OSPA Olt întocmirea amenajamentelor pastorale

Ca să nu piardă subvenţia de la APIA, primăriile din judeţ trebuie să-şi întocmească până anul viitor proiectele pentru amenjamentele pastoarele pentru păşunile pe care le deţin pe raza localităţii. Astfel, primăriile din judeţ au luat cu asalt OSPA Olt pentru întocmirea acestor lucrări. La nivelul judeţului, au fost elaborate doar 25 de astfel de studii.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Zeci de primari din judeţ au solicitat OSPA Olt realizarea proiectelor de amenajamente pastorale, termenul limită pentru întocmirea lor fiind 2018.
Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a declarat că toate primăriile se înghesuie să fie realizate aceste studii, pentru a nu pierde subvenţia.

„Încercăm să facem cât mai multe proiecte pentru amenajamente pastorale. Din 2018 nu vor mai primi subvenţia pe păşuni, dacă nu deţin aceste studii. Cred că termenul nu va mai fi prelungit. În a doua jumătate a anului trecut, nicio primărie nu a mai venit cu o asemenea solicitare, acum au venit foarte mulţi. Toate primăriile le vor repede. Nu putem să le realizăm atât de repede, pentru că lucrările sunt foarte complexe, durează minimum trei săptămâni. Acum am recoltat probe de la Brâncoveni, Pârşcoveni, Bălteni, Vâlcele şi am predat lucrările la Cezieni şi Găneasa. La acest moment, avem studii elaborate pentru aproximativ 35 de amenjamente pastorale din cele 112 localităţi ale judeţului, nu suntem nici la jumătate”, a spus Constantin Rotea.

 
Alte articole din Societate:
597 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API