Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 10 aprilie 2017, ora: 16:09
facebook twitter Feed rss
 

Ca să nu piardă subvenţia pentru păşune, zeci de primării din Olt au solicitat OSPA Olt întocmirea amenajamentelor pastorale

Ca să nu piardă subvenţia pentru păşune, zeci de primării din Olt au solicitat OSPA Olt întocmirea amenajamentelor pastorale

Ca să nu piardă subvenţia de la APIA, primăriile din judeţ trebuie să-şi întocmească până anul viitor proiectele pentru amenjamentele pastoarele pentru păşunile pe care le deţin pe raza localităţii. Astfel, primăriile din judeţ au luat cu asalt OSPA Olt pentru întocmirea acestor lucrări. La nivelul judeţului, au fost elaborate doar 25 de astfel de studii.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Zeci de primari din judeţ au solicitat OSPA Olt realizarea proiectelor de amenajamente pastorale, termenul limită pentru întocmirea lor fiind 2018.
Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a declarat că toate primăriile se înghesuie să fie realizate aceste studii, pentru a nu pierde subvenţia.

„Încercăm să facem cât mai multe proiecte pentru amenajamente pastorale. Din 2018 nu vor mai primi subvenţia pe păşuni, dacă nu deţin aceste studii. Cred că termenul nu va mai fi prelungit. În a doua jumătate a anului trecut, nicio primărie nu a mai venit cu o asemenea solicitare, acum au venit foarte mulţi. Toate primăriile le vor repede. Nu putem să le realizăm atât de repede, pentru că lucrările sunt foarte complexe, durează minimum trei săptămâni. Acum am recoltat probe de la Brâncoveni, Pârşcoveni, Bălteni, Vâlcele şi am predat lucrările la Cezieni şi Găneasa. La acest moment, avem studii elaborate pentru aproximativ 35 de amenjamente pastorale din cele 112 localităţi ale judeţului, nu suntem nici la jumătate”, a spus Constantin Rotea.

 
Alte articole din Societate:
1310 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API