Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 24 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 11 aprilie 2017, ora: 14:26
facebook twitter Feed rss
 

Legumicultorii vor primi cel mai mare sprijin cuplat, pe anul trecut. Peste 6.300 de euro, pentru un hectar de culturi în sere

Legumicultorii vor primi cel mai mare sprijin cuplat, pe anul trecut. Peste 6.300 de euro, pentru un hectar de culturi în sere

APIA a stabilit cuantumul schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal aferent cererilor de plată din Campania 2016. Cei mai mulţi bani vor fi primiţi de fermierii care deţin culturi în sere, pentru un astfel de hectar aceştia urmând să primească peste 6.300 de euro.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Cuantumul plăţii pe unitatea de măsură pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează prin raportarea sumelor la suprafeţele eligibile pentru culturile respective.

Astfel, fermierii olteni urmează să primească sprijin cuplat la soia de 232,3495 euro /hectar, la lucernă 65,00 euro/hectar, mazăre boabe pentru industrializare 48,0660 euro /hectar, fasole boabe pentru industrializare 190 euro/ hectar, cânepă pentru ulei şi fibră 204 euro /hectar, orez 460 euro /hectar, hamei 510 euro/hectar, sămânţă de cartof 970 euro/hectar, sfeclă de zahăr 610 euro/hectar, tomate pentru industrializare 1.410 euro/hectar, castraveţi pentru industrializare 510 euro/ hectar, culturi din sere 6.305 euro /hectar, culturi din solarii 3.085 euro/hectar, prune pentru industrializare 310 euro/hectar, mere pentru industrializare 80,7207 euro/hectare, cireşe+vişine pentru industrializare 147,6863 euro/hectare, caise+zarzăre pentru industrializare 310 euro/hectare şi cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară pentru industrializare 710 euro/hectare.

Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii şi pentru schemele de sprijin cuplat   în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016.

 
Alte articole din Agricultură:
337 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”
Costel Moisescu, candidează singur la şefia PNL Olt. „Dacă lumea mă respectă prea mult şi nu s-a băgat...”
Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
Voinţa Băbiciu, victorie la masa verde cu Grădinile

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API