Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 11 aprilie 2017, ora: 15:31
facebook twitter Feed rss
 

Mamografii gratuite pentru sute de oltence din mediul rural. Proiectul a fost demarat de Clubul Rotary Slatina

Mamografii gratuite pentru sute de oltence din mediul rural. Proiectul a fost demarat de Clubul Rotary Slatina

Clubul Rotary Slatina a organizat sâmbătă, la restaurantul „Parc Hotel” din Slatina, o nouă ediţie a Balului Anual Rotary. Pe lângă sărbătorirea a 18 ani de activitate a clubului în Slatina, rotarienii au demarat un nou proiect caritabil. Acesta este destinat exclusiv femeilor, Clubul Rotary susţinând lupta împotriva cancerului mamar. Femeile din mediul rural vor beneficia de screening gratuit prin mamografie.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii Cubului Rotary Slatina au decis să demareze acest nou proiect care vine în sprijinul femeilor ce trăiesc în mediul rural, după ce au constatat că, în ultimii trei ani, cancerul de sân a urcat pe locul al doilea ca număr de decese la nivel mondial, după bolile cardiovasculare.

„În România, numărul cazurilor de cancer şi al deceselor provocate de acesta este în creştere mai mare faţă de media regională şi globală. Descoperirea în stadii incipiente a bolii creşte şansele de supravieţuire, iar gradul de informare asupra bolii este mai mic în mediul rural decât în cel urban. Am observat că nu exista un program naţional al Ministerului Sănătăţii pentru screeningul cancerului mamar gratuit. În cadrul balului organizat sâmbătă, la care au participat aproximativ 200 de persoane, a fost organizată o licitaţie cu obiecte de artă: picturi, vase de ceramică, ii tradiţionale şi o tombolă cu premii oferite de către rotarieni, astfel încât obiectivul balului, acela de a strânge cât mai mulţi bani pentru a susţine investigaţii medicale pentru cât mai multe femei, să fie îndeplinit cu succes”,
a spus Simona Capisizu.

Banii strânşi în urma acestui bal vor ajuta la testarea a peste 270 de femei din mediul rural, acestea având şansa de a descoperi timpuriu dacă pot dezvolta cancer de sân. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de femeile cu vârsta de peste 45 de ani din localităţi din judeţ, care vor avea deplasarea şi investigaţiile medicale asigurate din fondurile colectate în urma desfăşurării balului. Acest proiect va fi derulat până în octombrie.

De-a lungul timpului, din fondurile strânse la Balul Anual Rotary au fost recompensaţi elevii care au obţinut premii la Olimpiadele Naţionale, au fost susţinute tratamentele pentru doi copii bolnavi de autism, Secţia de Recuperarea Neuromotorie Pediatrică din cadrul SJU Slatina a fost dotată cu aparatură de specialitate şi au fost acordate burse lunare, în bani, pentru trei studenţi ce provin din căsuţe de tip familial.

 
Alte articole din Social:
1217 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API