Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 12 aprilie 2017, ora: 12:23
facebook twitter Feed rss
 

Firmele ezită să angajeze anumite categorii de şomeri. Doar 67 de angajatori încasează prima lunară de 900 de lei

Firmele ezită să angajeze anumite categorii de şomeri. Doar 67 de angajatori încasează prima lunară de 900 de lei

Angajatorii care recrutează persoanal din rândul persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, absolvenţi sau şomeri de lungă durată beneficiază lunar, timp de un an, de un sprijin financiar din partea statutul de 900 de lei. Chiar şi aşa, interesul pentru aceste categorii de persoane este redus. În judeţul Olt, doar 67 de angajatori încasează această subvenţie.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Angajatorii care încadrează în muncă, pe o durată nedeterminată, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, indiferent de nivel, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, tineri care nu au mai lucrat sau nu urmează un curs de formare profesională, şomeri de lungă durată sau persoane care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare beneficiază de o subvenţie de 900 de lei, lunar, pe o perioadă de un an. Condiţia este ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni. În cazul în care au fost angajate persoane cu dizabilităţi, sprijinul financiar acordat de către stat se întinde pe o perioadă de un an şi jumătate. În judeţul Olt, doar 67 de angajatori au încadrat în muncă aceste categorii de persoane.

Prime de instalare şi încadrare pentru salariaţi


Subvenţii importante încasează şi şomerii care îşi schimbă domiciliul în localitatea în care lucrează sau care fac naveta. Mai exact, persoanele care îşi găsesc de lucru la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de instalare care se acordă în două tranşe. Jumătate din sumă la data instalării, iar cealaltă jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. Cuantumul primei este de 12.500 de lei pentru şomerii care se angajează într-o altă localitate sau îşi schimbă domiciliul, 15.500 pentru şomerii care sunt însoţiţi de membrii familiei care îşi schimbă domiciliul, iar în situaţia în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare, unul primeşte 12.500 de lei, iar celălalt 3.500 de lei. Dacă angajatorul sau autorităţile publice le asigură locuinţă de serviciu, atunci prima de instalare este de 3.500 de lei, iar pentru cei însoţiţi de familie de 6.500 de lei.

De asemenea, se acordă o primă de încadrare şomerilor care se angajează la o distanţă de peste 15 kilometri, lunar, timp de 12 luni, în valoare de până la 55 de lei/ pe zi proporţional cu numărul de zile în care îşi desfăşoară activitatea la angajator.

 
Alte articole din Social:
187 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API