Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 12 aprilie 2017, ora: 12:23
facebook twitter Feed rss
 

Firmele ezită să angajeze anumite categorii de şomeri. Doar 67 de angajatori încasează prima lunară de 900 de lei

Firmele ezită să angajeze anumite categorii de şomeri. Doar 67 de angajatori încasează prima lunară de 900 de lei

Angajatorii care recrutează persoanal din rândul persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, absolvenţi sau şomeri de lungă durată beneficiază lunar, timp de un an, de un sprijin financiar din partea statutul de 900 de lei. Chiar şi aşa, interesul pentru aceste categorii de persoane este redus. În judeţul Olt, doar 67 de angajatori încasează această subvenţie.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Angajatorii care încadrează în muncă, pe o durată nedeterminată, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, indiferent de nivel, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, tineri care nu au mai lucrat sau nu urmează un curs de formare profesională, şomeri de lungă durată sau persoane care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare beneficiază de o subvenţie de 900 de lei, lunar, pe o perioadă de un an. Condiţia este ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni. În cazul în care au fost angajate persoane cu dizabilităţi, sprijinul financiar acordat de către stat se întinde pe o perioadă de un an şi jumătate. În judeţul Olt, doar 67 de angajatori au încadrat în muncă aceste categorii de persoane.

Prime de instalare şi încadrare pentru salariaţi


Subvenţii importante încasează şi şomerii care îşi schimbă domiciliul în localitatea în care lucrează sau care fac naveta. Mai exact, persoanele care îşi găsesc de lucru la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de instalare care se acordă în două tranşe. Jumătate din sumă la data instalării, iar cealaltă jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. Cuantumul primei este de 12.500 de lei pentru şomerii care se angajează într-o altă localitate sau îşi schimbă domiciliul, 15.500 pentru şomerii care sunt însoţiţi de membrii familiei care îşi schimbă domiciliul, iar în situaţia în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare, unul primeşte 12.500 de lei, iar celălalt 3.500 de lei. Dacă angajatorul sau autorităţile publice le asigură locuinţă de serviciu, atunci prima de instalare este de 3.500 de lei, iar pentru cei însoţiţi de familie de 6.500 de lei.

De asemenea, se acordă o primă de încadrare şomerilor care se angajează la o distanţă de peste 15 kilometri, lunar, timp de 12 luni, în valoare de până la 55 de lei/ pe zi proporţional cu numărul de zile în care îşi desfăşoară activitatea la angajator.

 
Alte articole din Social:
240 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API