Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 12 aprilie 2017, ora: 12:52
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Pâinea tradiţională cu cartofi Dioszegi poate fi găsită în magazinele din Slatina. Produsul este adus direct din Covasna

Acest articol conţine 13 poze
FOTO. Pâinea tradiţională cu cartofi Dioszegi poate fi găsită în magazinele din Slatina. Produsul este adus direct din Covasna

Pâinea tradiţională cu cartofi şi alte produse de panificaţie marca Dioszegi Sfântu Gheorghe pot fi găsite, acum, şi în magazinele din Slatina. Pâinea este pregătită după o reţetă tradiţională şi este făcută în cuptorul cu lemne, chiar în judeţul Covasna, de unde este adusă la Slatina, dis-de-dimineaţă.

de gazetanoua.ro
redactia@gazetanoua.ro

Slătinenii pot găsi pâinea tradiţională cu cartof şi alte produse de panificaţie şi patiserie marca Dioszegi în cele două magazine proprii ale brandului, de pe strada Cuza Vodă (zona fântânii de la intersecţia cu strada Banului) şi de pe strada Arinului (vizavi de Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu”), dar şi în alte 20 de unităţi alimentare din aproape toate cartierele Slatinei.

Pâinea cu cartofi este produsă, după o reţetă tradiţională într-un cuptor cu lemne, la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, de aici fiind adusă la Slatina, dis-de-dimineaţă.

Pâinea cu cartofi Dioszegi a câştigat vineri Trofeul „Pâinea Anului” 2017, pentru cea mai bună pâine fabricată industrial în România. În 2013, Brutăria Dioszegi a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume. Pâinea a cântărit 96,6 kg şi a fost pregătită din 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare. Performanţa a fost omologată de World Record Academy la categoria „Pâine rustică”.

Produsele Dioszegi pot fi găsite în toată ţara, un magazin al brandului tradiţional secuiesc fiind deschis chiar în capitala Marii Britanii, Londra. Mai mult, pâinea cu cartofi a gustată şi apreciată, în 2014, chiar de Prinţul Charles, în timpul unei vizite în Transilvania.

Pe lângă diferitele tipuri de pâine (cu cartof, cu secară, neagră, graham, bavareză etc.), alte produse Dioszegi ce pot fi găsite la Slatina sunt cozonaci, bejli (ruladă ungurească), pogace, croissante şi foietaje.

 
Alte articole din Actualitate:
1580 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Marian Dagomir  12 aprilie 2017, 15:49
foarte buna painea. este excelenta!
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API