Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Luni, 29 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 12 aprilie 2017, ora: 16:27
facebook twitter Feed rss
 

Fermierii olteni se plâng de atitudinea experiţilor OJFIR Olt. Aceştia se bucură când proiectele le sunt evaluate de experţi din Vâlcea sau Craiova

Fermierii olteni se plâng de atitudinea experiţilor OJFIR Olt. Aceştia se bucură când proiectele le sunt evaluate de experţi din Vâlcea sau Craiova

Fermierii din judeţ care încearcă să acceseze fonduri europene se lovesc de foarte multe ori de atitudinea total nepotrivită a reprezentanţilor OJFIR Olt. Mai mult de atât, Aurelia Datcu, care are o societate de consultanţă, a precizat că fermierii olteni au ajuns să se bucure atunci când evalurările le sunt făcute de specialişti de la Craiova sau Vâlcea şi nu de cei din judeţ.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Din cauza numărului mare de proiecte depuse, dosarele fermierilor olteni care au dorit să acceseze bani europeni au fost distribuite pentru evaluare şi la Vâlcea sau Craiova. Puşi în faţa acestei situaţii, fermierii olteni au putut face o comparaţie între abordare experiţilor din cele două judeţe şi cei din Olt, de la OJFIR Olt.

Aurelia Datcu, reprezentantul unei societăţi de consultanţă pentru întocmirea proiectelor cu fonduri europene, a precizat că unii experţi au avut o atitudine total nepotrivită şi i-au sfidat pe fermieri.

„Eu vreau să spun câteva cuvinte despre toleranţa noastră faţă de fermier. Fermierul este omul acela simplu de la ţară care vine cu degetele crăpate. Există conflicte între funcţionarii din OJFIR, între noi consultanţii, noi ne tolerăm altfel între noi, dar când vine fermierul şi este respins cu o atitudine sidătoare... Experienţa mea este scurtă. Am depus 22 de proiecte pe submăsura 6.1, au intrat 19, nu pot imputa evaluării absolut nimic, doar strict ce s-a găsit în teren, este greşeala fermierului. Vine fermierul simplu, cu degetele crăpate, şi i se spune «ia dosarul, du-te cu el la consultant». Spune-i, domnule, pe un alt ton, cu două octave mai jos, indiferent de cât de obosit ai fi. Eu lucrez pe un alt nivel de obicei. Nu pe submăsura 6.1. Avem proiecte pe canalizare, alimentare cu apă, restaurarea bisericilor. Mi se pare culmea culmilor să ne blocăm la cum să sigilăm dosarul, în triunghi sau în pătrat”, a spus Aurelia Datcu.

Aceasta a precizat că fermierii olteni au ajuns să se bucure atunci când proiectele le sunt evaluate de experţi din alte judeţe.
 
„Am avut respect pentru omul care a venit cu degetele crăpate, el ştie solarul şi atât. Toţi primarii care au proiecte în sud fac eforturi supraomeneşti. Îi urcă pe fermieri în maşini, se duc cu ei la Fisc, la Registul Comerţului, se lucrează în echipă. Am întâlnit echipă la CRFIR , ba mai mult la OJFIR Vâlcea. Am ajuns ca beneficiarii, fermierii, să fie fericiţi când aud că vin în control cei de la Vâlcea. Mi se pare aberant. Mai multă toleranţă faţă de ei! Este o umiliţă dacă i se aruncă dosarul în faţă unui om simplu”, a adăugat Datcu.

Marin Seiculescu, expertul din cadrul OJFIR Olt, a spus că fermierii nemulţumiţi că le sunt respinse dosarele pot face contestaţii.

„Dacă fermierul are o nemulţumire şi nu poate să o rezolve altfel, poate să facă o plângere. Sunt situaţii în care oamenii fac contestaţii, îşi cer drepturile, argumentează foarte bine totul, iar mulţi au câştig de cauză”, a spus Seiculescu.
  

 
Alte articole din Agricultură:
545 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Marius  12 aprilie 2017, 21:20
Corect, am cam ajuns sa ne bucuram cand proiectele se evalueaza la nivelul altor judete! Felicitari pentru articol, bine documentat si argumentat.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API