Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 25 aprilie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 13 aprilie 2017, ora: 14:08
facebook twitter Feed rss
 

Mielul de Paşte, mai scump decât anul trecut. Preţul a crescut cu până la 20 la sută

Mielul de Paşte, mai scump decât anul trecut. Preţul a crescut cu până la 20 la sută

Oltenii îşi pot procura miel pentru Sărbătorile Pascale din Târgurile de la Slatina şi Osica şi din Pieţele Agroalimentare Drăgăneşti şi Balş, după ce autorităţile locale de la Caracal şi Corabia au renunţat să mai solicite avizul DSVSA Olt. Preţurile variază între 18 lei şi 20 lei pe kilogram.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că echipe de medici veterinari asigură asistenţa în cele patru centre.

„La nivelul judeţului Olt au rămas doar patru centre de sacrificare, deşi se mai anunţaseră şi alte două primării din Olt, dar au renunţat. Oamenii pot merge în aceste centre să-şi aleagă mielul pe care îl doresc, urmând ca acesta să fie sacrificat în hala special amenajată, unde există o echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Olt. Aceste echipe vor rămâne până la ultimul client să asigure asistenţa. Nu au mai solicitat avizarea centrelor temporare autorităţile de la Caracal şi Corabia”, a spus Bolborea.

Joi, a fost deschis şi centrul temporar pentru sacrificarea mieilor din Piaţa Agroalimentară Balş. Consilierul superior în cadrul DSVSA Olt, doctor Radu Constantin, care deserveşte acest centru, a declarat că fermierii care şi-au adus animalele aici au disponibili peste trei sute de miei pentru bălşeni.

„La Piaţa Agroalimentară Balş este organizat un centru temporar de sacrificare al mieilor. Avem în jur de 20 de fermieri care au venit cu miei în piaţă. Animalele sunt însoţite de documente. Aceşti fermieri au de vânzare trei-patru sute de miei,  pentru Balş este suficient. Faţă de anii precedenţi, oamenii nu prea s-au înghesuit să cumpere. Sperăm ca în prima zi să fie tăiaţi în acest centru o sută de miei”, a spus Radu Constantin, care susţine că anul acesta preţul la miel este mai mare cu 20 de procente faţă de anul trecut.

În centrul de sacrificare de la Balş mielul se vinde cu 10 lei pe kilogram în viu şi cu 20 lei tăiat.

Silvia Buhtea din Balş a venit la piaţă ca să cumpere miel, însă nu s-a încumetat să dea 20 de lei pentru un kilogram şi aşteaptă să se mai ieftinească.

„Este o tradiţie şi trebuie să avem miel de Paşte pe masă. Aştept să fie mai ieftin, poate mai lasă din preţ, că acum este 20 de lei kilogramul, tăiat. Trebuie să avem şi miel pe masă, pentru că pregătim friptură şi drob”, a spus bălşeanca.

Specialiştii olteni au găsit şi miei cu paraziţi

Doctorul Radu Constantin din cadrul DSVSA Olt a precizat că unii miei au fost descoperiţi cu paraziţi.

„Noi expertizăm animalele după tăiere. Este normal să găsim şi animale parazitate, însă organele lor se reţin oficial, se confiscă, se stochează şi vor fi date spre neutralizare unei firme specializate, dar mielul este bun de consum”, a adăugat Constantin.

 

 
Alte articole din Comunitate:
461 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Trei elevi din Caracal şi Slatina, calificaţi în Lotul Naţional de Matematică pentru Juniori
Opt posturi de medic, scoase la concurs de SJU Slatina. CJ Olt a aprobat cooptarea doctorilor noi
Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt. Candidatura primarului din Balş, respinsă pe motiv de tardivitate
Dr. Georgescu: „Pe Secţia de Urologie se poate face orice intervenţie chirurgicală, la fel ca în clinici private din ţară”
Fonduri pentru extinderea reţelei electrice pe strada Carol I din Slatina
FOTO. Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie. Numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000”
Oficial Voinţa Băbiciu: „AS Milcov a fost ajutată de arbitri, dar golurile le-am primit pe greşeli”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API