Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 23 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 13 aprilie 2017, ora: 14:08
facebook twitter Feed rss
 

Mielul de Paşte, mai scump decât anul trecut. Preţul a crescut cu până la 20 la sută

Mielul de Paşte, mai scump decât anul trecut. Preţul a crescut cu până la 20 la sută

Oltenii îşi pot procura miel pentru Sărbătorile Pascale din Târgurile de la Slatina şi Osica şi din Pieţele Agroalimentare Drăgăneşti şi Balş, după ce autorităţile locale de la Caracal şi Corabia au renunţat să mai solicite avizul DSVSA Olt. Preţurile variază între 18 lei şi 20 lei pe kilogram.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că echipe de medici veterinari asigură asistenţa în cele patru centre.

„La nivelul judeţului Olt au rămas doar patru centre de sacrificare, deşi se mai anunţaseră şi alte două primării din Olt, dar au renunţat. Oamenii pot merge în aceste centre să-şi aleagă mielul pe care îl doresc, urmând ca acesta să fie sacrificat în hala special amenajată, unde există o echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Olt. Aceste echipe vor rămâne până la ultimul client să asigure asistenţa. Nu au mai solicitat avizarea centrelor temporare autorităţile de la Caracal şi Corabia”, a spus Bolborea.

Joi, a fost deschis şi centrul temporar pentru sacrificarea mieilor din Piaţa Agroalimentară Balş. Consilierul superior în cadrul DSVSA Olt, doctor Radu Constantin, care deserveşte acest centru, a declarat că fermierii care şi-au adus animalele aici au disponibili peste trei sute de miei pentru bălşeni.

„La Piaţa Agroalimentară Balş este organizat un centru temporar de sacrificare al mieilor. Avem în jur de 20 de fermieri care au venit cu miei în piaţă. Animalele sunt însoţite de documente. Aceşti fermieri au de vânzare trei-patru sute de miei,  pentru Balş este suficient. Faţă de anii precedenţi, oamenii nu prea s-au înghesuit să cumpere. Sperăm ca în prima zi să fie tăiaţi în acest centru o sută de miei”, a spus Radu Constantin, care susţine că anul acesta preţul la miel este mai mare cu 20 de procente faţă de anul trecut.

În centrul de sacrificare de la Balş mielul se vinde cu 10 lei pe kilogram în viu şi cu 20 lei tăiat.

Silvia Buhtea din Balş a venit la piaţă ca să cumpere miel, însă nu s-a încumetat să dea 20 de lei pentru un kilogram şi aşteaptă să se mai ieftinească.

„Este o tradiţie şi trebuie să avem miel de Paşte pe masă. Aştept să fie mai ieftin, poate mai lasă din preţ, că acum este 20 de lei kilogramul, tăiat. Trebuie să avem şi miel pe masă, pentru că pregătim friptură şi drob”, a spus bălşeanca.

Specialiştii olteni au găsit şi miei cu paraziţi

Doctorul Radu Constantin din cadrul DSVSA Olt a precizat că unii miei au fost descoperiţi cu paraziţi.

„Noi expertizăm animalele după tăiere. Este normal să găsim şi animale parazitate, însă organele lor se reţin oficial, se confiscă, se stochează şi vor fi date spre neutralizare unei firme specializate, dar mielul este bun de consum”, a adăugat Constantin.

 

 
Alte articole din Comunitate:
572 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Simona Ciocioană

Într-un con de umbră, din cauza lipsei performanţelor, sportul trebuie revigorat. Totul pleacă de la susţinere, de la cât investim în cel mai bun ambasador de imagine. O ordonanţă de urgenţă, dată în urmă cu câteva zile, este primul pas în resuscitarea sportului. Fie că vorbim de handbal, atletism, tenis sau sportul rege, fotb ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API